Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin daha önce Çaycuma İlçe Milli Eğtim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nde yaptığı soruşturmaların ardından, Yeni Adım'da yayınlanan " CİMER'e şikayet yasaklandı" başlıklı haber üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yeni bir soruşturma başlatıldığı ve il müfettişlerinin dünden itibaren inceleme ve soruşturmaya başladıkları bildiriliyor.

Sözkonusu haberin içeriğinde, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Halk Eğitim Müdürü'nün yaklaşık 30 usta öğretici ile yaptığı toplantıda, " Kurumla ilglili hiçbir kimseyle konuşmayacaksınız. CİMER'e şikayette bulunmayacaksınız. Aksi halde bu kapıdan içeri giremez, hiçbir şekilde kurs açamazsınız" şeklinde tehdit ettikleri iddiaları yer almıştı.

Halen Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nde incelemeleri devam eden il müfettişlerinin anılan toplantıya katılan usta öğreticileri mutlaka dinlemeleri gerektiği, usta öğreticilerin CİMER'e şikayetten yasaklama ve diğer konularda tanıklık edecekleri belirtiliyor.

Çaycuma'da ihale ve doğrudan temin işlerinde usülsüzlük, görevi ihmal, mobingi uygulamaları, adam kayırma ve benzeri iddialar nedeniyle gündeme gelen İlçe Milli Eğitim ve Hlak Eğitim Müdürlüklerinde skandallar bitmek bilmiyor.

Sözkonusu iddialar nedeniyle Bakanlık müfettişleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda birçok sorumluya maaştan kesme, kademe ilerlemesini durdurma, bir yıl süreyle kurs açmaktan men etme ve kınama gibi cezalar uygulanmıştı.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz