Zonguldak Belediyesi nikah salonunda düzenlenen genel kurula; AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, MHP MYK üyesi Murat Kotra, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Öztürk  Milliyetçi Hareket Partisi Merkez ilçe Başkanı  Çağatay İpekçi, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, çeşitli sendika ve derneklerin Başkan  ile üyeler katıldı.

ÜSTÜNBAŞ; BU DÖNEMDE ÇAYCUMA'NIN TANITIMINA ÖNEM VERECEĞİZ

Güven tazeleyen  Çaycuma kültür ve yarışma Yardımlaşma Derneği Başkanı Erkan Üstünbaş'ta, 
"Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum.  Derneği'mizin bugün üçüncü olağan genel kurulunu yapıyoruz. Bu zamanda Üyemiz, kurucu başkanımız sayın Ramazan Taşdemir, maalesef yok. Kendisi rahatsız. Acil şifalar diyoruz. Daha sonra görevi alan Esat Topuz başkanımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Daha sonra da görevimizi aldık, yürütmeye çalışıyoruz. Bugün de genel kurulumuz var Bugüne kadar neler yaptık? 
Biz bundan sonraki üç yıl zaman zarfında daha ziyade cumayı tanıttım yönünde turizmin gelişmesi yönünde faaliyetler yapacağız" dedi.

ÖZTÜRK: KURUMLARI BAKACAKKADI'YA ALINMALI Kİ ZONGULDAK DAHA DA BÜYÜSÜN GELİŞSİN

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Öztürk, "Ben  zamanında valiliğin emniyetin gerekli kamu kuruluşların Bakacakkadı'ya alınmasını söylediğimde bana gülmüşlerdi. Ama Cenabı Allah inşallah bizi haklı gösteriyor ki biz Bakacakla birlikte açılırsak genişlersek o zaman istediğimiz yere gelecektir" dedi.

TISKAOĞLU: BİRLİK OLMALIYIZ

ZONSİAD Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili adayı Necdet Tıskaoğlu'da birlik ve beraberliğe vurgu yaparak konuşmasında şunları söyledi;

"Çaycuma çok özel çünkü yeşiliyle, doğasıyla, insanıyla, manda yoğurduyla çıkardıkları ve Zonguldak'a hem de Türkiye'nin hem de dünyanın incisi olan ben Filyos gazı ile beraber. Dolayısıyla çok açık. Çaycuma bundan sonra çok daha başka yerlerde olacak. Çaycuma inşallah daha da gelişecek büyüyecek.
Nirlik olalım. Beraber olalım. Birlikten güçlü olalım. Birleşirsek Zonguldak'a Çaycuma Türkiye'ye fayda sağlarız" dedi.


ÇAĞLAYAN: ÇAYCUMA'YI ÖKSÜZ BIRAKMAYIN!

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan'da konuşmasında yaklaşan yerel seçimler nedeniyle   Cumhuriyet Halk partisi'nde bulunan Çaycuma için, "bu seçimde Çaycuma yok siz bırakmayın çağrısında bulundu.


ALAN: BİR 5 YILA DAHA TALİBİM

Kongrede yapılan hizmetlerle Zonguldak'ın yüzünün güldüğünü ifade eden Başkan Ömer Selim alan 5 yıl daha göreve talip olduğunu açıkça ifade ederek destek istedi.
Ömer Selim Alan yaptığı konuşmada şunları söyledi

"Malum artık bir atmosfere girdik. Tekrar inşallah 2019'da olduğu gibi vatandaşımızın huzuruna çıkıp daha çok hizmet etmek için vatandaşımızın teveccühünü kazanmak için gayret göstereceğimiz bu ların yavaş yavaş çıktığı günlere geldik. Bütün vekillerimiz şu an bütün teşkilatlarımız, gençlerimiz, kadınlarımız her zaman olduğu gibi cumhurbaşkanımızın dediği gibi önce millet, önce vatan, bayrak diyerek dur duraksız çalışıyoruz. Bugünkü kongrede olmaktan gerçekten ben de mutlu oldum. 
Gerçekten cumhuriyetimizin ilk vilayet, Zonguldak'ımız tarihi hğnlerden geçiyor. Sadece köprünün yıkımı değil Bakın orada biliyorsunuz. Bir risk vardı. O riski hep beraber ortadan kaldırıyoruz. Aynı zamanda da diyoruz ki şehrimizin önünü açalım. Tabii bu kararlı olmaya gerektiriyor. Burada başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bakanlarımız, sayın valimiz, teşkilatlarımız, vekillerimiz ve halkımız Allah razı olsun. Kapı gibi kale gibi arkamızda duruyorlar. 
Yapılan hizmetlerle bütün hemşehrilerimizin yüzünü gördüğünü biz sahada çok net görüyoruz. Ve bu da bizim motivasyon heyecanımızı, çalışma animizi daha da arttırıyor
Zonguldak 'a ve  insanımıza, hemşehrilerimize hizmet etmek. Başka hiçbir gayemiz yok. elimizden geleni fazlasını yapıyoruz. Ama tabii ki bunda en büyük katkı en büyük destek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun talimatıyla bakanlarımız, il başkanımız, ilçe başkanlarımız, Ankara'da bizleri her kapıyı açan Sayın Milletvekillerimizle beraber Cumhur İttifakı olarak inşallah şehrimize. Inşallah sizlerin de desteğiyle beraber 5 yıl daha hizmete olarak vatandaşımızın yüzünü güldürmeye talip olduğumuzu bir kez daha buradan ifade ediyorum.

ÇOLAKOĞLU YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ


AK Parti Zonguldak Milletvekili  Ahmet Çolakoğlu'da kongrede yaptığı konuşmada Zonguldak'ın yapılan yatırımların her geçen gün arttığını ifade ederek şunları söyledi: "Son zamanlarda işimize gerçekten  ilimizde ve ilçelerimizde hizmetler kesilmeden devam ediyor.  Zonguldak'ta şehircilik anlamında belediye başkanımız çok güzel hizmetleri, birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirdik. Bir mührümüz var artık. Uzun mehmet camimiz var. Çevre alanıyla millet bahçesiyle beraber ufkunu açtı. Biz projesini gerçekleştirdik. Zonguldaklılar artık sahillerimizde her gününü güzel bir şekilde, ailesiyle, çocuklarıyla geçirilebilir bir hale geldiler. Ama yeterli bilgi tabii ki yeterli değildir hizmetler devam etmesi gerekiyordu. 

Engelsiz yaşam merkezini bir faaliyete geçirdi. Gidin, görün, gerçekten Zonguldak'a yakışır bir hale geldi. Hizmetler saymakla bitmez. 

Evet, Fevkani köprüsünde bir çalışmamız var. Yoğunluğu açılacak. Insanlarımız artık bir ucundan bir uşak attığı zaman güzel mavi denizimizi görür hale gelecek inşallah. Bununla beraber doğal alanda güzel bir çalışma yapacağız. Oraya da inşallah yine halkımızın hizmetine alarak orasında zorunluluğu, özveri mekan haline inşallah gelecek 


Çaycuma havaalanımız vardı. Birçok sıkıntılar yaşıyorduk. Bazen uçaklar pat geçiyor. Artık bizler alışkın hale gelmiştir. Genişletildiği, uzatıldı ve bugün artık binlerce vatandaşımıza,  hizmet eden bir hale geldi. 

FİLYOS projesi. Filyos limanında Türkiye Petrolleri'nin çalışmaları son hızıyla devam ediyor inşallah yaptığımız girişimlerin sonucunda Ulaştırma Bakanlığımızın yaptığı girişimler sonucunda  inşallah üçüncü şahısları da hizmet verebilmesi için limanda gerekli çalışmalar başladı. Artık Türkiye petrollerini belli bir kısmında bu verilebileceği artık bu seviyeye geldi. Konuşulması sonucunda bu çalışmalarda başladı.

Organize Sanayi Bölgelerimiz Çaycuma'da yüzde yüz doluluğa ulaştı. Bir tane boş parselimiz yok. 
Hemen akabinde organize sanayi gelişimi ilan ederek çalışmalarımız devam ediyor. Akabinde yine bölgemizde Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi de aynı şekilde parselasyon çalışmaları seviyesine geldi. Inşallah yatırımcılarımız yine bölgemize gelerek iş, aşk olacaklardır. Duracağız hemen durmayacağız tabii ki. 
Arkasından yeni organizasyonlar Sanayi Bakanlığına müracaatlarımız şu anda yapıldı. Yeni organize sanayilerle beraber Filyos sanayinin ticaretin merkezi haline gelecek inşallah. 

Ve yetmez dedik tarım organize sanayi bölgesi. Bölgemizin tarım ve hayvancılığı da ne seviyede olduğunu sizlere biliyorsunuz. Genişletilir ve inşallah. Tarım organize sanayi bölgesinde de artık parselleri yatırımcıya teslim aşamasına geldi. 

KADIOĞLU MOZAİKLERİ VE FİLYOS KALESİ ETRAFI ÖREN YERİ HALİNE GETİRİLECEK

Asıl önünde bir müjdeyi de vermek istiyorum. Geçen hafta yine yaptığımız görüşmeler sonucunda hem Enerji Bakanlığımız hem Turizm Bakanlığımızla Kadıoğlu mozaikleri bugün itibariyle  zemin çalışması başladı. Önümüzdeki hafta üzerindeki örtü kaldırılacak. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı oranın ören yeri haline gelmesi için yapılması için konuyu üstlendi. Önümüzdeki hafta inşa çalışmaları oradaki bütün bölgenin temizleme çalışmaları başlayacak. 


Ve bununla beraber Türkiye enerji bakanlığımıza bir konuyu daha söyledik. Filyos Kalesi'nin etrafını tekrar turizme açılması, oradaki Zaf
Orada turizm anlamında bir ören yeri haline getirmesi konusunda talebimizi aynı şekilde Türkiye Petrolleri burada üstlenerek o bölge için hafta itibariyle çalışmalara başlayacak ve turizme kazandıracağız. 

YÖNETİM VE DENETİM KURULU ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU

Kongrede yeni yönetim ve denetim Kurulu şu şekilde oluştu

YÖNETİMİ KURULU; 
Erkan Üstüntaş, Ahmet Güral Karayılmaz, Yalçın Yiğit, Kenan Tunç, Nihat Oruç, Veysel Başören, Muhammed Özdemir, Akın Demirsoy, Nadir Topuz, Nusret Eryılmaz, Şendoğan Kalaycıoğlu, Levent Bilir

DENETLEME KURULU: Haydi Tasmacı, Cemalettin Akyol, Levent Abdireisoğlu.


 

Kaynak: Ercan Demir