Çaycuma’nın kardeş kenti Lennestatdt’tan gelen 13 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan Alman Heyeti, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı ziyaret etti. 

Çaycuma’nın kardeş kenti Lennestadt’tan 13 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan okul bir heyet ilçeye geldi. Sekundarshule  Hundem Lenne okulundan gelen 16 kişilik heyeti, kardeş okulu Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Dikenli Başkanlığındaki öğrenci ve öğretmen topluluğu Zonguldak Havalimanı’nda karşıladı. İlçe merkezine gelen Alman heyeti, otele yerleştikten sonra Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı da ziyaret etti.

BÖYLE BİR TABLOYU GÖRMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM
Alman ve Türk heyetinden oluşan topluluğu Belediye Meclisi Salonu’nda ağırlayan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, böyle bir tabloyu görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Ziyaretin bölgenin ve ülkenin tanıtımı için önem taşıdığını söyleyen Kantarcı, bu konularda konuklarına bilgi verdi. Dokuz yıldır bu tabloyu oluşturmak için büyük emek harcadıklarını söyleyen Başkan Kantarcı, ilişkilerin bu aşamaya gelmesinde Lennestadt Belediyesi Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

GÜNÜN ANISINA ÖZEL BASKILI TİŞÖRT ARMAĞAN EDİLDİ
Alman heyetine, Çaycuma’yı, “Dünyanın merkezi” olarak tanıtan Kantarcı’nın esprili ifadesi salonda gülüşmelere neden olurken, konuk heyetle onlara eşlik eden Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine, günün ansına, Çaycuma Belediyesi tarafından baskılı tişört armağan edildi. Ziyaret belediye önünde çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz