Merkeze bağlı Çayköy'de sürekli su kesintisi yaşanması köy sakinlerini canından bezdirdi.

Daha önce Çayköy Muhtarlığına bağlı olan su abonelerinin, su kesintilerinin devam etmesi nedeniyle Karaman Belediyesi'ne bağlandığını ifade eden köy sakinleri buna rağmen sürekli ve uzun süreli su kesintilerinin devam ettiğini, belediyeye defalarca başvuruda bulunulmasına rağmen durumun düzelmediğini belirterek soruna çözüm bulunmasını istediler.

Özellikle yaz mevsiminde suya en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde susuzluk çekilmesinin sağlık ve hijyen bakımından olumsuz etkileri olduğunu belirten köy sakinleri, Gün geliyor içecek su bile bulamıyoruz, belediye ilgilenmekten kaçınıyor, nereye başvuracağımızı şaşırdık" şeklinde konuşuyor.

Karaman Belediyesi'nin sorunun çözülmesi yönünde çaba göstermesi isteniyor.

ÇÖPLER ALINMIYOR

Öte yandan Kurban Bayramı'ndan beri köydeki çöplerin alınmadığını ve etrafa yayıldığını belirten Çayköy sakinleri, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte çevreye ağır koku yayıldığını ve sağlığı tehdit eder duruma geldiğini belirterek, " Kimse ilgilenmiyor, belediyeye başvurduk, belediye de çöpleri almıyor. Çayköy sel felaketinde ağır hasar gördü, evleri su bastı, ekili alanlar su altında kaldı, her taraf çamur ve tarassubat oldu. Geçen gün Özel İdare ekibi geldi, çalışma yaptı. Bu çalışmanın devamını bekliyoruz" dediler.

( Haber Merkezi)