Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli, Kent lokantası Halk ekmek fabrikası projelerinden diğer adayların oldukça etkilendiklerini belirterek, "Bizi takip etmeye devam etsinler" dedi.

Park bahçe yapımının seçim vaadi olarak bilmesin hayret verici olduğunu ifade ederek isim vermeden Ömer Selim alanı eleştiren Saadet Partisi adayı Cem Dereli seçim kararlarından Zonguldaklılara seslenerek şunları söyledi;


"ZONGULDAK'IN SORUNLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ"
Çalışma karargahımızda çalışma ofisimizde, seçim ofisimizde vatandaşlarımızla hasbihal ediyoruz çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Hafta sonu  Cumartesi ve Pazar genel merkezimizde Zonguldak'ın sorunları, Zonguldak'ın problemleriyle ilgili çok ciddi çok önemli çok teknik ve akademik bir eğitimden geçtik. Genel merkezimizin Milli Görüş belediyeciliğini Zonguldak'ta hayat bulması için geçen hafta yaklaşık 4 gün 4  kişi özel bir ekiple Zonguldak'ın tüm mahallelerinde mahalle sorunlarını, kentin sorunlarını tetkik ederek. Bununla ilgili analizler yapacak bir çalışma yapmış genel merkezimiz. Bununla ilgili bize Cumartesi ve Pazar günü genel merkezimizde çok donanımlı, çok teknik ve profesyonel bir kadro tarafından Zonguldak sorunlarıyla ilgili bir eğitim verildi. Biz Zonguldak'ın sorunlarını Biliyoruz, sahada geziyoruz. Vatandaşımızdan Zonguldak'ın sorunlarıyla ilgili çok ciddi anlamda bilgi alıyoruz. Kendimiz de zaten kentimizde artık Türkiye'nin en büyük köyü denilen Zonguldak'ta vatandaşımızın ne tür sıkıntılarla baş başa kaldığını görüyoruz. Yola çıkarken şunu söyledik. Zonguldak'ta artık hak ettiği bir yaşamı yaşanılabilir bir Zonguldak'ı yaşasın Ve bundan sonra Türkiye'de daha müreffeh, daha güzel, daha iyi bir Zonguldak diyerek bu yolda yapacağımız çalışmalarda bize bu desteği istiyoruz. Bu yola çıktık. Allah nasip ederse 31 Mart'ta vatandaşlarımızdan o teveccühü görüyoruz.


"MAHALLELERE ÇIKACAĞIZ"
Çalışmalarımızın ikinci etabına bugün itibariyle başlıyoruz. Mahallelere çıkacağız. Mahallelerin sorunlarını öğrendik. Teknik olarak dediğim gibi genel merkezimiz çok güzel bir çalışma Yaptı. Teknik sorunlarla mahallelinin birebir bütün problemleri bilerek onlar gideceğiz. Çözümü  bize nasip olur inşallah . Bize görev Verilirse yapacaklarımıza onlara anlatacağız.
İİkinci etabında çalışmalarımızın dediğim gibi mahallelerde seçmenimizle birebir temasları sağlayarak çalışmamızı sürdüreceğiz. Allah nasip ederse çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor Zonguldak kamuoyunu sizler vasıtasıyla çok selam ve hürmetlerimi ileterek teşekkürlerimi sunuyorum. 

"ZONGULDAK'IN EKONOMİK SOSYAL VE KÜLTÜREL OLARAK BÜYÜMESİ BİRİNCİ HEDEFİMİZ"
Zonguldak'ta özellikle birinci olarak ekonomik ve sosyal hatta kültürel olarak Zonguldak'ın büyümesi birinci hedefimiz. İkincisi Zonguldak'ın altyapı sorunları, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, yol, kaldırım sorunlarını çözmek. Üçüncüsü Zonguldak'ta kent tespitiyle yani kentin Kaybolmuş olan görselliğini ve estetiğini tekrar geri kazandırmak ve kentsel dönüşümü başlatmak diye ana başlıklarla projelerimizi toparladık. Allah nasip ederse sahada bunları söylemeye devam edeceğiz.


"KENT LOKANTASI  VE HALK EKMEK PROJELERİMDEN OLDUKÇA ETKİLENMİŞ!"
Projelerimizden özellikle mesela bizim kent lokantalarıyla ilgili söylediğimiz Halk Ekmek'le ilgili söylediğimiz, yani kentin ekonomisine, kentte yaşayan gençliği, genç, emeklii, özellikle ekonomik olarak belediyenin sosyal belediyecilik, milli görüş, belediyeciliği mantığıyla yapması gerekenleri söyledikçe diğer adayların hatta bir adayın (Tahsin Eterm'i kast ederek) özellikle bakıyorum hemen Hemen hiç projesi yok gibi. 

"PARK BAHÇELERİ SEÇİM VAADİ GİBİ GÖSTERMEK HAYRET VERİCİ"
Bir başka adayın (Ömer Selim Alan'ın kast ediyor) projelerine baktığımızda daha önceki seçim döneminde söylenmiş projeleri o 5 senede yapmayıp tekrar sanki bu önümüzdeki 5 senede yapacakmış gibi lanse edilmesi var.
Zonguldak'ta Zonguldak için temel belediyecilik hizmetleri olan park, bahçe ve benzeri hizmetleri seçim vaadi olarak vatandaşların önüne getirmek gerçekten gene Türkiye'de hiç görülmemiş bir şey. Yani belediyecilik hizmetlerinde olan, temel vasıfları olan belediyecilik park bahçeler müdürlüğü var belediyenin. Park ve bahçe yapımı gibi işlerin seçim vaadi olarak vatandaşın önüne getirilmesi gerçekten çok hayret verici. 

LAVUAR ALANINDAN  PROJE DİYE BAHSETMEK BİZLERİ ÜZÜYOR
Lavuar alanı projesinin durumu ortada. Orada küçük bir müze var. Ve yeşillendirilmiş bir alan var. Bunu artık Zonguldak'a bu saatten sonra hani proje diye söylemek, bunu yapıyoruz diye söylemek inanın bizi bu anlamda üzüyor.

"PROJELERİMİZLE VE SÖYLEDİKLERİMİZE FARK YARATTIK, DİĞER ADAYLAR BİZİ İZLİYOR!"
Bizim zaten hep söylüyoruz alt geçitler, üst geçitler olacak diye. Dolayısıyla projelerimizle, söylediklerimizde zaten fark yarattık. Adaylar bizi izliyorlar. Vatandaştan çok onlar bizi takip ediyorlar. Allah razı olsun dediklerimizi tekrar ediyorlar, söylüyorlar. En azından dediğim gibi bu süreçte Zonguldak'ta bugüne kadar söylenmemiş şeyleri söylüyoruz.  Tekrar tüm Zonguldak kamuoyuna vatandaşlarımıza sevgilerimi ve saygılarımı sunar. Teşekkür ediyorum. 

BİZ GÖREVE GELDİĞİMİZDE LAVUAR ALANININ ALTINA 2 BİN ARAÇLIK OTOPARK YAPACAĞIZ
Zonguldak'ın temel sorunu neyin ne olduğunun belli olmaması. Yolu belli değil. Kaldırım belli değil. Trafikte yaya geçidi belli değil. Yayalar üstünden atıyor. Ve bugün dediğim gibi sağ tarafımız otopark olmuş. Yarın belki orası o alan iş merkezi olacak. Dolayısıyla lavuar alanında şu anda projenin içerisinde 500 araçlık bir otopark planlanıyor. Orada fore kazık çalışmalarıyla bunu takip ediyorum. Müteahhit yapmaya çalışıyor. Fakat orada bu projede hepimiz göreceğiz. Maalesef hayata geçemeyecek. Çünkü o proje tıpkı sahil projesinde olduğu gibi üstü örtülüp altında beş yüz değil belki elli araçlık bire bir otopark olmadan o proje tamamlanmaya çalışılacak ama biz göreve gelirsek o projede o projeyi hemen edip düzeltip en az bir 2000 aracın altında olduğu otoparkın olduğu bir alana çevireceğiz.
Çünkü Zonguldak'ta kent otopark sorunu şu anda en büyük sorun. 

128 TANE HAK SAHİBİ VAR İNŞAAT YAPILMASI İÇİN TAHSİS EDİLMİŞ BİR ALAN VAR!  ŞİMDİ BU MÜTEAHHİT VE BU HAK SAHİPLERİ NE YAPACAK?
Burayla ilgili son onu da söyleyelim. Onu da söyleyelim, öyle bitirelim. Şimdi kent meydanı diye adlandırılan ya da yan tarafımızda seçim büromuzun hemen karşısında özellikle seçim miting alanı, işte kent alanı diye adlandırılan alanın biliyorsunuz burada bir daha Önce 12 katlı benzeri bir iş merkezi planlandı. 128 tane hak sahibi var. Bu hak sahiplerine verilmiş bir taahhüt var. Buranın bir müteahhiti var. Bir müteahhite bu alan verildi. Şimdi bu müteahhit ve buradaki hak sahipleri ne yapacak? Belediye burayı böyle bir alana çevirirse o müteahhitle ve o hak sahipleriyle nasıl anlaşacak? Yani dolayısıyla arkadaşlar Zonguldak'ta artık o kadar Daha çok sorun halının altına süpürüle süpürüle süpürüle yıllardan beri artık alış taştı.

SORUNLARI ÇÖZEBİLECEK ADAYA YANİ BİZE OY VERSİNLER
Artık bu sorunlar bizim dışımızda inanın bana hangi belediye başkan adayı bu göreve gelirse inanın bana bu sorunların hiçbirini bir yıl içerisinde çözemeden çok ciddi anlamda bir kaos uzunluğunda sürüklenir. Onun için halkımızdan özellikle vatandaşlarımızdan ricam 31 Mart'ta lütfen Zonguldak'ta ki temel sorunları problemleri görüp bunları gözlemleyip bunları çözebilecek adaya yani bizlere Allah nasip ederse bu teveccühü gösterip oy vermeliler. 

Muhabir: Ercan Demir