Ziyarette ilk olarak okulun ziyaret defterini imzaladı. Okul müdürü İsmail  Aşkar’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette duygusal anlar yaşadı. Ziyarette konuşan Cem Dereli, Zonguldak’ı değiştirmek geliştirmek için yola çıktığını belirterek şunları söyledi:

“Bugün otobüs durağı olmayan, dolmuş durağı olmayan mahalleler var. Böyle taksi duraklarının olduğu hiçbir kent yok. Böyle muhtarlık binalarının olduğu bir kent yok. Terakki Mahallesi'nde bizim Bahçelievler muhtarı küçücük bir kulübede bir tane masada iki muhtar 25 bin kişiye hizmet veriyor. Yani yaşadığınız kentsel standartlar, Çorum'da, Tokat'ta, Van'da, Ağrı'da Kars'ta hiçbir yerde yok. Mahallesine otobüsle gidemeyen vatandaş var. Saat 20.00’den sonra. İnsanlar eve kapanıyor. Ben Ankara'da kamu müteahhitliği yapıyorum. Kamuya işler yapıyorum. Okul binası, hastane binası. Ankara'da bilim sanat merkezleri yaptım. Ülköğretim Okulları yaptım. Hastane binaları yoktu, Tokat'ta, Çorum'da, Kırşehir'de yaptım. Altyapı işlerini de yapıyorum. Şimdi kentsel bir görsel görüntüsünü daha net görebiliyorum. Yani yapıya baktığım zaman yapısı sonra ve bugün Türkiye'de olmadığı kadar yığma bina stoku var burada. Türkiye'nin hiçbir yerinde kalmadı. Herkes kentsel yenileme yaptı. Kendi imkanlarıyla yaptı. Devlet eliyle yaptı bu şekilde. Bugün mahallede kanalizasyonu  dışarı akan mahalleler var. Gidip şimdi bunu söylüyoruz, vatandaşla ilgi uyandırıyor. Diyoruz ki kentte gideceğiniz bir kültür, sosyal faaliyet alanı yok. Çok amaçlı kültür merkezi yok. Alaborina’da söyleşi yapıyorsunuz. Alabora'da toplantı yapıyorsunuz, parti kongresi yapıyorsunuz. Organizasyon yapıyorsunuz, düğün yapıyorsunuz. Yani böyle bir yaşamda Türkiye'de hiçbir yerde yok deyince insanlar da tabii ilgi uyandırıyor.
Zonguldak'ta AK Parti CHP sarmalarından da şehir kendini bir türlü kurtaranıyor. yani sanki iki partinin burada bir siyasi atmosfere karşılığı var gibi bir algı da yaratılmış. Ama ben yerel seçimlerde kişi bazlı, aday bazlı olmalı. Bütün adaylara sınav yapsalar belediye başkanlığıyla ilgili bir sınav. Sonra da mülakat yapsalar bir komisyon. Toplasalar Ben o sınavdan da mülakattan da birinci çıkarım. Yani hem teknik olarak hem de mülakat olarak sorulan sorulara cevap verilme anlamında ya da parti gömleklerini çıkarsak sahada çünkü şeyi çok duyuyorum. Ya işte teşkilimizin farkında da olsaydın. Keşke şöyle olsaydı falan. Parti gömleklerini çıkarttık. İsim bazlı bir yarış olsa  yüzde  60-70’le birinci gelirim ve kazanırım.”

Muhabir: Ercan Demir