Yerli ve Milli olanların başımızın üzerinde yeri vardır diyen Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli, Telekom ziyaretinde gazetecilerin TOGG’u makam aracı olarak kullanacakmışsınız sorusuna şu şekilde cevap verdi:

TOGG DEVLETİN VE MİLLETİN MALIDIR

Togg'un devletin ve milletin malı olduğunu ifade eden Cem Dereli, şunları söyledi: 

“Togg biliyorsunuz bizim yerli ve milli bir aracımız. TOGG'un bugün kişilerle, mevcut iktidarla ilişkilendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Allah'a şükürler olsun bizim için gurur kaynağı olan Türkiye'nin ilk yerli ve milli bir otomobili. Dolayısıyla ben Togg otomobiline hem bir makam aracı olarak bineceğim. Hem Togg'u vatandaşlarımıza Zonguldaklı hemşehrilerimize göstermek ve onların da kullanımını ileride sağlamak amacıyla çok ciddi anlamda kullanacağım. Burada bu konuyla ilgili bunu bir siyaset malzemesi olarak bir spekülasyon ve siyaset hamaseti olarak kullanmanın da çok doğru olmadığını düşünüyorum. Yerli ve milli olan her şey bizim için çok kıymetlidir. Biz burada Togg'a da diğer yerli ve milli üretilmiş olan vatandaşlarımızın kıymetli mühendislerinin, Türk mühendislerinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde ortaya çıkartmış olduğu tüm çalışmalara bu açıdan bakıyoruz. Bu tür işte Togg gibi yapılmış olan tüm Türkiye Cumhuriyeti'nin elinde olan her imkanın aslında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir malı olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla iktidarlar, siyasetçiler, hükümetler gelip geçicidir. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet kalacak ve muhafaza edecek bir devletimizdir. Dolayısıyla biz burada Togg'un kullanımı noktasında Togg'u bir şeref madalyası gibi. Allah nasip ederse 31 Mart'tan sonra alacağız. Ve onu Zonguldak sokaklarında gene kullanacağız.
Devletimizin envanterinde bulunan bu tür işte ekipman, mekanizasyon, makine ve benzeri ne varsa biz bunların hepsine tüm elimizle dört elimizle sarılacağız ve kucaklayacağız. Dolayısıyla burada kamuoyunu da bu konuda aydınlatmak istiyoruz."
 

Muhabir: Ercan Demir