Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol ve merkez ilçe başkanı İsmail Üstünyer ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'n,i ziyaret eden Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli, "Zonguldak'ı marka şehir yapacağız. Belediye güçlü belediye olacak. Belediye kendi kendine yeten belediye olacak" ifadesini kullandı.

Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı cenderildi yaptığı konuşmada şunları söyledi:

''ZONGULDAK GERÇEKTEN ZOR BİR ŞEHİR VE SİZLER DE BU ZOR ŞEHİRDE GÖREV YAPIYORSUNUZ''

Artık burası bizim evimiz gibi oldu. Zonguldak'a geldiğimizde belli zamanlarda ve belli sürelerde değil, düzenli olarak sizlerle sizin gibi değerli basın mensuplarıyla bir arada olmaktan çok mutlu oluyorum. Öncelikle bunu defaten hep söylüyorum. Tekrar söylemekte fayda var. Bu vesileyle bugün Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü Hepinizi tek tek tebrik ederek kutluyorum. Sizler gerçekten çok zor şartlarda anlatın. Çok sıkıntılı pozisyonlarda ve durumlarda bu işi icra ediyorsunuz. Yapıyorsunuz. Onun için hepinizden öncelikle Allah razı olsun. 

''SADECE BUGÜN DEĞİL HER GÜN DEĞERLİSİNİZ''

Gerçekten Zonguldak hem şartları itibariyle hem siyaseten hem ticaretten yaşananlar itibariyle zor bir şehir.
Sizler bu zor şeirde çok büyük bir mesleği icra ediyorsunuz. Gerçekten burada en hukuk meselesiyle hem her zaman daha önce geldiklerini geldiğim zamanlarda da söyledim. Sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve bir gününüzü kutluyorum. 
Sadece bugün değil her gün yanınızda olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.

''SEÇİMİ KAZANDIKTAN SONRA İLK ZİYARETİMİZE ZGC YAPACAĞIM''

Bugünün şöyle bir özel anlamı da var bunun için. Dün  nasip etti Zonguldak belediye başkan adaylığımız, genel başkanımızın il başkanlarımızın onlara sunumuyla teveccüh gösterdiler. Biz Zonguldak belediye başkanı adayı olarak dün açıkladılar. Biz de Zonguldak'ta ilk ziyaretimizi yani Zonguldak belediye başkan adayı olarak Saadet Partisi'nde ilk ziyaretimizi sizlere yaptık. Bu da beni gönülden çok mutlu etti açıkçası. Burada bu açıklamayı yapıyor olması bile. İnşallah bundan sonraki süreçte daha sık beraber olacağız. Sizleri zaten tanıyorum, seviyorum. Bu süreci birlikte yürüteceğiz. Seçimden sonra da belediye başkanı seçildikten sonra da gene ilk inşallah Allah nasip ederse Zonguldak'a taşıyacağız cemiyetine geleceğiz. Bu sözü de burada verelim size.

''BEN ZONGULDAK'IN İLK BAŞKAN ADAYIYIM DİĞER SİYASİ PARTİLER ADAYLARINI AÇIKLAMADILAR''

Başkanım ilk kapı burası olacak. Ziyaret de burası.  Yani 4-5 senede biz bu ziyaretleri yapmayacağız inşallah. İnşallah hayırlı uğurlu olur.

''ZONGULDAK'IN İLK BELEDİYE BAŞKAN ADAYIYIZ DİĞER SİYASİ PARTİLER ADAYLARIN AÇIKLAMADI BİLE''

Şehrimize, kentimize iyi bir heyecanımız var, motivasyonumuz var. Allah nasip ederse süreç içerisinde sık sık beraber olacağız. Birtakım şeyleri daha net söyleyeceğiz, anlatacağız. İnşallah Zonguldak ve bizler için, sizler için, hepimiz için güzel olur. Hayırlı uğurlu olur diyorum. Tekrar gazeteciler gününüzü, çalışan gazeteciler gününüzü, özellikle altını çiziyorum kutluyorum. Allah nice nice sizlere sağlık, sıhhat, uzun ömür versin. Ve her sene biz bunu birlikte kutlayalım bugün. Eee başkanım adaylığınızdan sonra adaylık ilan edildi ama ileriki günlerde tahmin ediyorum adaylıkla ilgili de bir basın toplantısı yapılacaktır. Önümüzdeki günlerde zaten siz de geniş kapsamda bir araya geleceğiz. 

''28 OCAK'TA ANKARA'DA LANSMAN VAR''

28 Ocak'ta genel merkezimizi düzenlemiş olacağı bir  tüm il adaylarının, ilçe adaylarının büyük bir lansman olacak. Ankara'da kongrezm diye bir toplantı merkezi var orada Daha sonra başkanımın burada organize edeceğiz. Zonguldak il merkezi ilçeler. Ve beldeler şeklindeki adayların olduğu bir gene bir tanıtımdan sonra olacak. Oralarda da birlikte olacağız. Bunları da zaten sizleri sürekli bilgilendireceğiz. İnşallah o süreci de birlikte dediğim gibi bu 2.5 aylık bir süreç ama bizim için sabah geceye kadar, gece saatlerinde, geç saatlere kadar sürecek bir süreç. Sizlerin desteği tekrar tekrar söylüyorum. Benim için çok önemli. Biz ilk aday olduk aslında. Şu anda tabloya baktığınızda Zonguldak'ta CHP'de ön seçim sonrası hala adayla ilgili birtakım karmaşa ve sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bu süreci
da bilmiyorum ama CHP içinde için önemli olan ön seçim. Yani yerel seçimden çok onlar kendi aralarındaki seçime odaklanmış vaziyetteler. Oradaki sonuç onları çok daha böyle ilgilendiriyor. Dolayısıyla bu süreç biraz daha sürer mi, sürmez mi bilmiyorum ama bir taraftan da bugün sabah mesela haberlere de okudum. Mevcut başkanımızın da AK Parti'nin de aslında süreci tamamlanmış değil. Hatta başkanımız diyor ki ayın 15'i 48 il daha açıklanacak diye bir açıklama yapmış. Yani hatta cümlenin içerisinde şey de var. Sizlerin de bildiği gibi bir cümle kullanmış. Yani başkanımız da herhalde adaylığı süreciyle ilgili aday olup olmayacağı ilgili sizler kadar bizler kadar bilgi sahibi. Yani kendi adaylığının dışında AK Parti'nin adaylığının ne zaman açıklanacağı gibi bir muallak da var. Bu da net değil. Bu da belli değil. Dolayısıyla biz bu süreçte partimizin kurumsal kimliği olsun, partimizin mevcut yapısı olsun. Gene diğer partilerden farklı olarak o kurumsal kimliği Vermiş olduğu  özellikle nitelikle, nicelikle adaylığımız sürecinde biz startımızı verdik. Diğerleri gibi değiliz. Farklıyız. Allah nasip ederse inşallah bu süreci en güzel şekilde noktalayacağız. 

''KAPI KAPI GEZECEĞİZ GÖNÜLLERE GİRECEĞİZ KIRILAN KALPLERİ ONARACAĞIZ''

Biz çalışacağız. Biz Bütün gönüllere gireceğiz. Zonguldak'ta kapı kapı gezeceğiz. Zonguldak'ta kırılan kalpleri, kırılan gönüllüleri onararak işe başlayacağız. İnsanlara sarılacağız, insanlarla konuşacağız, dertleri dinleyeceğiz. Yapacaklarımızı anlatacağız. İnşallah güzel bir teveccüh karşılığında bunları elde edip, gönüllere girdikten sonra oylarına da talip olacaksınız. İnşallah Yazıyorsunuz. Tabii yani bunlar önemli. 

Zonguldak basını olarak sizler Türkiye'de  Ankara'da, İstanbul'da bu mesleği icra ediyor olsanız çok farklı noktalarda olurdunuz.

''KENDİ KENDİNE YETEN GÜÇLÜ ZONGULDAK BELEDİYESİ İNŞA EDECEĞİZ''

Güçlü Zonguldak Belediyesi'ni yapacağız. Hatta güzel bir sloganımız var. Kendi kentine yeten. Yani Zonguldak kendi kendine artık yetecek. . 

''ANKARA'NIN ZONGULDAK PEK FAYDASI YOK... ZONGULDAK'I YENİDEN MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ''

Daha önce geldiğimde de ifade etmiştim. Artık genel siyasetin yerel siyaseti, yereli destekleme şansı ekonomik olarak mümkün değil Türkiye'de. Türkiye çok zor şartlar içerisinde şu ekonomik olarak. Ama biz burada genelden ülke ekonomisinden bir beklenti içinde olmadan, kendi küllerimizden doğacağız. Allah nasip ederse Zonguldak'ı tekrar eski, marka şehir Cumhuriyet'in ilk şehri noktasında güzel bir noktaya taşıyacağız

Kaynak: Ercan Demir