Cem Dereli düzenlediği basın toplantısında, “Kıymetli vatandaşlar, Seçim karargahımızdan Allah nasip ederse yarın saat 14.30’da başlayacağız. Vergi Dairesi'nin önünde bulunan çadırımıza kadar büyük bir milli görüş yürüyüşü yapacağız. Zonguldak'ta milli görüş yürüyüşümüzle seçim saatinde yapacağımız çalışmaları yarın Allah nasip ederse noktalayacağız. 31 Mart gününü bekleyeceğiz“ dedi.

90 Günlük seçim çalışmalarını değerlendiren Saadet Partisi Adayı Cem Dereli şunları ifade etti:

“Allah nasip etti bir yola çıktık. 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için Zonguldak Belediye Başkanlığına aday olduk. Bu adaylık sürecinde hem sizlerle hem kıymetli vatandaşlarımızla yaklaşık 90 günü bulan seçim atmosferinde çok hayırlı, çok bereketli, çok güzel bir çalışma yaptık. 

Kıymetli hemşehrilerimiz bizi bağrına bastılar. Zonguldaklılar söylediklerimize, anlattıklarımıza, Zonguldak'ın sorunlarına gerçekten ne kadar duyarlı olduklarını bir kez daha gösterdiler. 

Allah nasip ederse 31 Mart'ta inşallah pazar günü, seçim günü, sandıklarda da bu sonucu, kıymetli vatandaşlarımızın bizlere göstermiş olduğu bu ilgiyi, alakayı oy olarak da görerek Zonguldak'ı bu kötü kaderinden, bu kötü gidişinden hep birlikte kurtaracağız.

Bu yola çıkarken özellikle kıymetli kamuoyuna Zonguldak'ta bugüne kadar söylenmemiş şeyleri, bugüne kadar hep üstü örtülmüş ve üstü kapatılmış ve Zonguldak'a adeta bugün bir köy haline getirilmesine sebep olmuş birçok konuyu özellikle üstüne basa basa hem sahada yaptığımız çalışmalarda hem sahada çektiğimiz video, vatandaşlarımıza gerçek hizmet, gerçek belediyelik noktasında hizmet verilmemiş olduğunu vatandaşımıza gösterdik.
On yılı AK Parti, on yılı Cumhuriyet Halk Partisi tarafından, Zonguldak'ın yirmi yılı ellerinden alınarak bugün birçok Türkiye'nin  yaşandığı hayat standartının yaşadığı konforu gerisinde kalan bir Zonguldak'la karşı karşıya maalesef kalmışız. 
Biz Allah nasip ederse iki bin yirmi dört Mart ayı 31 Mart'ın bir sonraki günü olan bir Nisan'da başlayarak beş yıl boyunca kaybolmuş olan bu yirmi yıl Zonguldaklı'ya inanın bana tekrar geri vereceğiz. 

Zonguldaklı'ya hak ettiği bir yaşamı daha yaşanılabilir bir Zonguldak'a hep birlikte inşallah önlerine koyup sunacağız. Bunları nasıl yapacağız? Kaybolan yirmi yılı beş yılda nasıl telafi edeceğiz? Gecelere, sabahlara kadar çalışarak durmadan bu çalışmaları hep birlikte kıymetli kamuoyuyla, kıymetli Zonguldaklarla ve kıymetli sivil toplum kuruluşları, odalar, vatandaşlarımızın gene kıymetli görüşleriyle hep birlikte hak ettiğimiz bir yaşamı hak edilen bir Zonguldak'a yine Allah nasip ederse 31 Mart'tan sonra hayata geçirerek 5 yılda Zonguldak'a hak ettiği bir yaşama kavuşturacağız.
Bakın bugün kıymetli vatandaşlarımız hep sahada şunu söyledik. Bugün etrafımızda bulunan illere şöyle bir bakalım. Bizim içimizden ilçe olarak ayrılmış daha sonra il olmuş Bartın'a, Karabük'e, yanı başımızdaki Kastamonu'ya, gene ilçelerimiz olan Ereğli'ye, Çaycumay'a, Devrek’e, şöyle oralardaki yaşantıya bir bakın. 
Bir de kent merkezinde bizim şu anda yaşadığımız bir hayata bakın. Yanı başımızdaki Kastamonu bundan 15-20 sene önce adeta küçük bir ilçe görünümündeyken bugün bizden kat ve kat daha fazla yaşam standartına, yaşam kalitesine sahip bir kent. 

Kentinden akan deresinin, etrafındaki sosyal hayatının, otellerinin, restorantlarının sosyal hayatı, spor hayatı ve tüm yaşamın orada nasıl olduğuna kıymetli vatandaşlarımız bir baksınlar. 

Bugün Türkiye'nin birçok ilinde Eskişehir'de, Adana'da, Erzurum'da, Ağrı'da, Van'da, Kars'ta, Hakkari'de inanın bana insanlar bizim yaşam standartlarımızın kat ve kat üstünde bir hayat standartı ve hayat kalitesini yaşıyorlar. 
AK Parti iktidarı ve genel merkezi iktidar son 5 yıl, son 20 yıl Zonguldak'a ne yapmış diye şöyle bir gözden geçirelim. DSİ'nin Zonguldak'a yapmış olduğu bir yatırım var mı? Kentimizin içerisindeki derenin ıslahı daha bugün, bu hafta ufak ufak yapılmaya başlandı. 20 yıl geçti. Zonguldak'ta karayollarının bir battı çıktı şeklinde trafiği rahatlatacak, yolları rahatlatacak bir uygulaması bugün ilçelerde yapılırken Karayolları Genel Müdürlüğü'nden böyle bir yatırım biz alamadık. 
Dönüyoruz İller Bankası kanalıyla birçok ilin içme suyu şebeke hattı, kanalizasyon hatları, yağmur suyu hatları yenilirken biz hala bugün sene 2024'te yaklaşık %60'ı 70'i asbestli borulardan oluşan içme suyu şebekesinden maalesef ama maalesef içemediğimiz bir su musluktan akıyor. 

Millet bahçesi bile halen yirmi iki yıl geçmiş olmasına rağmen yapılmamış vaziyette. Benim 1994 yılında  lisede okurken Muzaffer Badaloğlu Parkı diye adlandırılmış parka gidip çay içtiğim parkı bugün süsleyip boyalayıp insanların önüne millet bahçesi projesi diye koyuyorlar. 

Arkadaşlar olmaz. Bir diğer tarafta baktığımızda diğer projeleri tabii birçok programda sahada anlattık, ifade ettik bir adayın projelerini. Öbür adayın projelerine baktığımızda birçoğu bizden alıntılanmış, birçoğu bizden kopyalanmış projeler. 

Allah razı olsun. Biz bu projeleri ortaya koyarken gerçekten kıymetli kamuoyunun, kıymetli Zonguldaklıların bu projeleri yaşamaları için, bu projelerle hayat bulmaları için ifade ettik. 

Ama baktığımızda bir adayımız diyor ki Zonguldak'a buz pateni pisti yapacağız. Zonguldak bugün musluktan akan suyu içilmezken bugün yolunda kaldırımında yürünmezken, Mahallelerinde kanalizasyon dışarıdan akarken Zonguldak'ın buz  pistine ihtiyacı yok. 

Zonguldak'ın temel belediyecilik hizmetleriyle buluşmaya ihtiyacı var. 

Bugün Türkiye standartlarının yaşam kalitesi olarak çok çok altında olan Zonguldak'ımızın altına ve üstüne özellikle çizerek ve basarak vurguluyorum. Temel belediyecilik hizmetlerine ihtiyacı var. 

Mahallesine otobüsle gitmeye ihtiyacı var. Halk Ekmek Fırını'ndan 5 liraya ekmek almaya ihtiyacı var. Kendi beton santralinden betonunu, bordürünü, kaldırım taşını, beton borusunu üreterek bu hizmetleri almaya ihtiyacı var. 

Yağmur suyu hatlarının olmaması sebebiyle birçok yerde görüyorsunuz, yaşıyoruz. Duvarlar çöküyor, yollar çöküyor. Yani Zonguldak bugün inanın bana ilkel bir hayatı yaşıyor. Gelin hep birlikte bu konuda liyakat, tecrübe, deneyim ve birikim sahibi olan bizlere destek verin. Biz bu işi gerçekten Zonguldak'ın hak ettiği ölçüde, hak ettiği seviyelerde yapacak donanıma, tecrübeye, bilgiye ve birikime sahibiz. 


31 Mart'ta gerçekten bize bu desteği vererek kıymetli vatandaşlarımızdan Zonguldak'ın bu kötü kaderine, kötü gidişine artık dur demelerini onlardan özellikle istirham ediyorum. 

Özellikle seçim saatinde, son iki ayda insanlar biz sahaya çıktık, güzel bir çalışma sergiledik, güzel söylemler ifade ettik diye herkes bir telaşa kapıldı. 

Bu telaşla Zonguldak'ta herkes son üç ay, dört buçuk sene hiçbir şey yapmayıp, yirmi sene hiçbir şey yapmayıp bir şeyleri yapma çabası ve gayretindeler. 

Bir gezintiyle bile seçim saatinde bile bir şeylerin yapılmadığını göreceksiniz. 

Biz söyledik kentte kent estetiği yok dedik. Bugün kentteki aydınlatma direklerini dört buçuk yıl beklediler. Şöyle bir dikkat çekiyorum. Demirpark'ın oradaki alandan  Gazipaşa Cadde'ye kadar bütün aydınlatma direklerini değiştirmeye başladılar. 

Olmaz arkadaşlar. Hizmet beş yıl yapılır. Biz kıymetli vatandaşlarımızla beş yıl çalışacak büyük bir enerji ve motivasyonla çalışıp kaybolmuş yirmi yılı yerine koyacak bir görev ve yetki istiyoruz. Sizin olan belediyeyi, sizin olan bir emaneti beş yıllığına bir yönetici olarak yöneterek sizlere hizmet ederek gerçekten büyük bir aşk ve sevdayla Zonguldak'ımızı hak ettiği bir yaşama kavuşturalım istiyoruz. 

Kıymetli vatandaşlar, Seçim karargahımızdan Allah nasip ederse yarın saat on dört otuzda başlayacağız. Vergi Dairesi'nin önünde bulunan çadırımıza kadar büyük bir milli görüş yürüyüşü yapacağız. Zonguldak'ta milli görüş yürüyüşümüzle seçim saatinde yapacağımız çalışmaları yarın Allah nasip ederse noktalayacağız. 31 Mart gününü bekleyeceğiz. Bu vesileyle kıymetli vatandaşlarımıza da buradan şunu özellikle söylemek istiyorum. Çıktığımız bu yolda bize büyük bir teveccüh gösterdiniz, büyük bir ilgi gösterdiniz, büyük bir sevgi gösterdiniz. Allah bizleri sizlere mahcup etmesin. göstermiş olduğumuz bu ilgiye, alakaya, sevgiye bizi asla mahcup düşürmesin. Biz Zonguldak için, daha güzel, daha iyi bir Zonguldak için bu yola çıktık. Bizim sevdamız büyük. Bizim gerçekten var bir hayalimiz diyoruz. Biz Zonguldak'ı hakikaten Türkiye'nin en kaliteli şehirlerinden biri yapma sevdasından asla ama asla vaz geçmeyeceğiz”

İnşaatında tamamen ahşap kullanılan cami vatandaşın gözünü doldurdu İnşaatında tamamen ahşap kullanılan cami vatandaşın gözünü doldurdu

Kaynak: Haber Merkezi