ÇGD'nin Zonguldak'ya düzenlediği söyleşiye katılan Cemal Enginyurt,"Zonguldak'ı mekanı cennet olsun. Rahmetli Bülent Ecevit'in memleketini  AK Parti'ye teslim etmişsiniz." diyerek CHP'ye sitem etti.


Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Zonguldak Şubesi tarafından Maden Mühendisleri Odası Lokalinde ‘Geleceğe Bakış’ etkinliği düzenlendi

Gazeteci ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ve Halk TV Programcısı Serhan Asker'in katıldığı söyleşiye ilgi yoğundu
CHP Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP İl Başkanı Devrim Dural, CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Demokrat Parti İl Başkan Vekili Menderes Uzun'da katıldı.

ALİ AYAROĞLU: ANADOLU BASINI ENTÜBE OLDU DESTEKLENMESE HER AN ÖLEBİLİR

ÇGD Başkanı Ali Ayaroğlu, 'Bugün  14 Ekim faciasının birinci yıl dönümü. Aradan tam bir yıl geçti. Hala acılar taze. O günleri yaşayanlar çok iyi bilir. Açık ve net söylüyorum bu bir katliam"dedi.

Gazetecilerin açılan davalarla hiçbir gerekçe açıklamadan hiç bir neden yokken sudan bahanelerle özgürlüklerinin kısıtlandığını belirten Ayaroğlu, "Türkiye'de Anadolu basını bitti. Artık Anadolu basını yok. Anadolu basınını yok ettiler. Şu anda Anadolu entübe oldu.  Böyle devam ettiği sürece herhalde  öbür tarafa gider. Yerel basın mutlaka desteklemeli ve bu destek  devam etmeli. Neden çünkü Anadolu Basını can çekişiyor,"ifadesini kullandı.

CEMAL ENGİNYURT RAHMETLİ BÜLENT ECEVİT'İN MEMLEKETİ ZONGULDAK'I AK PARTİ'YE TESLİM ETMİŞSİNİZ DİYEREK CHP'YE SİTEM ETTİ

Gazeteci ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, ülkenin şu anda muhalefet sorunu ile karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri sonrasında  CHP'de faturanın Kemal Kılıçdaroğlu kesilmesini üzüntü ile karşıladıklarını belirten Cemal Enginyurt,  "Seçim kazanmış olsaydı bugün değişim dönüşüm diyenler bakan olmak için ulufe dağıtmak için yarışacaklardı" şeklinde konuştu.

Rahmetli Bülent Ecevit'in memleketi olan Zonguldak'ı AK Parti'ye teslim edilmesine den dolayı CHP'ye sitem eden Cemal Enginyurt şunları söyledi

"Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası
Biz ne yaptık? İçimize döndük. CHP'de Değişim, dönüşüm,
Şimdi bekliyoruz değişecekler diye. Değiştikten sonra ne olacak 

Emekli 7500 lira maaşa mahkum ediliyor.  Lafa geldi mi devrimciyiz? Lafa geldi mi milliyetçiyiz? Lafa geldi mi sosyal adaletçiyiz ama icraata geldi mi ortada yok . İşte Türkiye'nin Sorunu budur. Ülkenin sorunu budur. Şu an ülkenin en büyük sorunu da muhalefet sorunudur.

Bakın bugün Deniz kardeşimle Devrim Başkanları arkadaşlarla Fevkani Köprüsü ve oradaki esnafı gezdik. Ve daha sonra diğer esnafları ziyaret ettik. İnsanlar ağlıyor. İnsanlar perişan. Çocuğuna 1 kilo et alamayan var. 1 kilo peynir alamayan var.

Deniz vekilim gerçekten hırsızlığı, arsızlığı, yolsuzluğu hiç çekinmeden ortaya koydu. Allah razı olsun. Nerede? Nerede muhalefetin diğer vekilleri? Bugün bir tane Çıkmış muhalefet partisinin genel başkanı. Diyor ki ittifak iyi şey değil mi diyor. İttifak başarısız oldu diyor. İttifakın bedelini birlikte ödedik diyor. İhtifak zararlı diyor. İyi abla da niye o zaman bu CHP'ye 6 vekil verdin hep aklanan bir şey var. Hep ısrarla biri konuşmaya başlayınca Demokrat Parti, Deva Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi'ne CHP vekillik verir diye konuşuyorsunuz. Ama bu CHP İyi Parti'de vekil verdi. 6 tane milletvekili verdi. Hiç aklınızda bile değil belki de. 

Mevlana'nın güzel bir sözü var. Geçmiş geçmişte kaldım. Cancağızım. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım. 

Hani mülakat kalkacaktı ya. Söz verdi diye bu ülkenin cumhurbaşkanı ülkenin başı en güvenli bir adam demektir. Bu mu şimdi? Mülakat kalkacak dedi. Kalktı mı? Ne diyor Milli Eğitim Bakanı? Mülakat gibi mülakat yapacağız. 
85 milyonun cumhurbaşkanı olması gereken birisi yüzde 48'e sürekli  hakaret etmeye devam ediyor. Sürekli iftira atmaya devam ediyor. Ama ben bakıyorum böyle. Özellikle CHP'liler Ben umutsuzum. Bu sefer oy vermeyeceğim. Çok kırıldım. Vermeseniz  vermeyin. AKP'nin Zonguldak Belediye Başkanı 3.5 milyona hurdaya sattığı demir köprüyü yıkar 35 milyon sizin sırtınızdan para kazanır. Siz vermeyin. Siz vermeseniz ne olacak? Vermeyin siz. Siz vermedikçe Beşli çete ihaleleri almaya devam eder. Siz vermedikçe mülakatla bunların çocukları işe girmeye devam eder. Siz oy vermedikçe belediyeleri alırlar, yandaş, yoldaş ne varsa sokarlar. 

Zonguldak, mekanı cennet olsun. Rahmetli Bülent Ecevit memleketini teslim etmişsiniz AK Parti'ye. Biz vermeyeceğiz. Kızdık adaya. Kızdık Kemal'e.  vermeyin. Niye vermediniz ki? Ben CHP'den seçildim. Değil mi? Demokrat Parti'de milletvekili olarak devam ediyor. Ben derim ki en fazla Ne yapayım abi? Ben kenarda duruyordum. Siz bunları kaybetti derim. Ama ben siz kaybetmemizi istemiyorum.
Niye istemiyorum? Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ün partisi, laikliğin partisi, demokrasinin partisi, özgürlüğün partisi. Bu kaleyi kaybettirirseniz ki ben de dahil işte o zaman şahsımın hükümetinin başındaki adam saltanatını kuracak.

Biz kaybetmedik. Biz kazanamadık sadece. Kaybetmedik biz. Kazanamadık Yüzde 48. 25.5 milyon oy aldı. Bu seçimin kazananı millet ittifakı. Siz bakmayın bu millet ittifakından şimdi böyle yani oradan buradan konuşanlara bu seçim bu ülkede neyi getirdi biliyor musunuz? Ülkücüyle devrimciyi Alevi ile Sünni'yi Kürtçüyle Türkçüyüm
zenginle fakiri aynı yere oy vereceksin. Elli yıl sonra bu ülkede kardeşlik barışı, kardeşlik hukuku gelişti. Birbirine düşman olanlar, birbirini tanıdı, birbirini sevdi.  Böylesine büyük bir kazanım unuttuk. Döndük. Üç ay sonra seçim var. Birbirimizle uğraşıyoruz Seçimi bu seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu kazanmaz. Özgür Özel de kazanamaz. Bu seçimlerde Ekrem İmamoğlu kazanır. Mansur Yavaş kazanır. Zonguldak'ta aday yapacağınız adam kazanır. Siz adayınızı halkın içinden, halkın sevdiği, halkın desteği olan birisini getirip oraya koyarsanız, Millet İttifak Yapar onun üzerinde. Partisinin hiç önemi yoktur. Liderinin hiç önemi yoktur. Tunceli'de Fatih Maçoğlu Türkiye Komünist Partisi'nden belediye başkanı seçilmiştir. Balıkesir Ayvalık'ta Demokrat Parti'den, Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılan bir arkadaşımız belediye başkanı seçilmiştir. 
İl başkanlarımız buradalar. Esnafımız şudur. Halkın içinden gelen, halkın desteğini alan seçilir. Öyleyse bu umutsuzluk niye? Bu umutsuzluk sadece Recep Tayyip Erdoğan ve yandaşlarının işine yarıyor. Ellerini ovuşturuyorlar."

Kaynak: Ercan Demir