Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrek ile Ereğli Belediyesi'nin düzenlediği festivallerinin aynı günde başlaması ile ilgili olarak, "Biz festival tarihimizi Ereğli'den çok daha önce açıklamıştık" diyerek sitemkar konuştu. Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Kanal Z'de Gamze Gayret'in  hazırlayıp sunduğu Yüksek Tansiyon Programının canlı yayın konuğu oldu. Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt canlı yayında önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu . Ereğli Belediyesi ile Devrek Belediyesi'nin festivalinin aynı tarihi de başlaması ile ilgili olarak soruya Başkan Çetin Bozkurt, "Biz aslında festival tarihini Şubat ayında açıklamıştık. Yani biz iki buçuk ay önce açıklamıştık. Yani biz daha önce açıklamıştık ama olsun her festivalin ziyaretçisi ayrıdır" diyerek cevapladı. 4 gün boyunca devam edecek olan festivaller tüm Zonguldak halkını davet ettiğini belirten Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt 4 gün boyunca kültür sanat etkinlikleri ile muhteşem bir festival organizasyonu düzenlediklerini ifade etti. Festivalin artık uluslararası hale geldiğini ve Devrek'in kültür ve değerlerini tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt şunları söyledi;
" Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Fesitvali artık Türkiye'nin en önemli festival olarak görülüyor ve kültür değerlerimizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Festivaller Sadece eğlenmek değildir O şehrin nefes almasıdır. O şehrin insanlarının farklı bir hava solumasıdır. Festivalimiz artık Uluslararası bir boyuta gelmiştir. Festivaller tanıtım için büyük bir fırsattır. Gevrek bastonumuzun tanıtımı için de tabii ki etkili olacaktır.

"GURBET SENİN YAŞADIKLARI TOPRAKLARA DAN DOĞDUKLARI TOPRAKLARA GELEREK HASRET GİDERİYORLAR"
Biz zaten Devrek festival etkinliğini planlarken yaz etkinliğimizi yaparken okullarımızın kapanmasını baz alarak gurbetçilerimizin yurt dışından ilçemize gelme zamanına göre ayarladık. Devrekli gurbetçi vatandaşlarımız istese herhangi bir tarihte gelebilir ama özellikle Devrek festivali zamanında gelmeleri bizleri çok memnun ediyor. Yaşadıkları topraklarda değil doğdukları toprakları gelerek Hasret gidiyorlar Hasret gideriyorlar hem de ilçe ekonomisine büyük bir katkı sağlıyorlar.

"DEVREK'İN NÜFUSU ŞU ANDA GURBETÇİLERLE BERABER 80 BİNİ AŞMIŞ DURUMDA"
Şu anda Devrek'in nüfusu 80 milyarı buldu gurbetçi vatandaşlarımız ile birlikte. Sokaklar caddeler her yer dolu cıvıl cıvıl. Devrekli gurbetçi vatandaşlarımız Sıla özlemini gideriyorlar.

"BİZ FESTİVAL TARİHİMİZİ EREĞLİ'DEN DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTIK"

Ereğli ve Devrek festivallerinin aynı güne çakışması ile ilgili olarak Devrek Belediye başkanı Çetin Bozkurt, "Biz bu sene festivalimizin 6-9 Temmuz'u şubat ayının 2. haftasını açıklamıştık. Biz önce açıklamıştık. Biz Ereğli'den iki iki buçuk ay önce festival tarihimizi açıklamıştık ancak bir şey de demek istemiyorum tabii ki.

"HALKIM İSTEDİĞİ SÜRECE ÇETİN BOZKURT TABİİ Kİ ADAY"
"Tekrar aday olacak mısınız" sorusuna Devrek belediye başkanı Çetin Bozkurt, "2018'deki seçimlerde de Genel seçimlerde de buna benzer bir portre vardı. 3 dönemdir AKP'nin elinde olan bir belediye vardı ve bu devam eder diye bir genel kanı vardı ve halkımız bize teveccüh göstererek 4 yılı aşkındır görev başındayız. Halkımız bizden talep ettiği sürece sağlığımız sürecimiz el verdiği sürece tabii ki adayız." şeklinde konuştu.

"EREĞLİ'DE SADECE EREĞLİLİLER YAŞAMIYOR"
Ereğli'nin il olma tartışmalarını da değerlendiren Devrek belediye başkanı Çetin Bozkurt;
 "Ereğli'de sanıyorum böyle bir il olma isteği var. Bu talebin ortak bir akılla ortak bir konsensus'ta değerlendirilmesi gerekir Zonguldak bağrından 2 tane il çıkardı. Bartın ve Karabük'ün durumuna bakarak da Ereğli'nin durumu gözden geçirilmeli. Son kararı Ereğli siyaset karar verecektir. Ereğli'de bir tek Ereğliler yaşamıyor ki değişik memleketlerden birçok insanlar yaşıyor onlar da bu konuda neler düşünüyor önemli." dedi

"DEVREK ZONGULDAK'IN EN ÇOK GÖÇ VEREN İLÇESİ ALMANYA'DA 118.000 DEVREKLİ YAŞIYOR"

Devrek'in en çok göç veren ilçe olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, "Zonguldak'ın en fazla göç veren ilçesi. Sadece Almanya'da 118'in Devrek'te yaşıyor. Bursa'da yaklaşık 12.000 Devrekli yaşıyor İstanbul Pendik'te 19.000 Devrekli yaşıyor yine aynı şekilde Beylikdüzü'nde binlerce Devrek'te yaşıyor. Devrek bu zamana kadar sürekli göç vermiş. Göç veren ilçelerin işsizlik durumunu çok fazla irdelenmesi gerekiyor aslında" dedi.

"KISIR ÇEKİŞMELERİ BİR KENARA"

Kısır çekişmelerin içerisinde sen ben kavgası içerisinde ufkumuzu başka şeyler de yeni hedefler için harcayacağımıza dedikodularla harcayamayız buna Devrek'in fazla vakti yok. Hepimiz seçimden sonra giydiğimiz siyasi elbiseyi çıkartarak Devrek elbisesiyle hizmet yapıyoruz. İlçemize ne yatırım gelecekse hangi yatırım gelecekse o yatırım için uğraşıyoruz.

"TTK'YA 2 BİN KİŞİ ÇOK AZ 5 BİN KİŞİ OLMALI"

Türkiye Taş Kömürü kurumunu alınacak 2000 işçi Bence yeterli değil en az 5.000 kişi olmalı.Keyifli günler geçiriyoruz hep beraber çağrı yapıyoruz Zonguldak'ta yaşanan hakkımızda 6 de 9 Temmuz tarih arasındaki festivalimize sporundan her türlü aktiviteye karşı kadar konserlere kadar her keyifli günler geçireceğiz tüm halkımızı festivalimize davet ediyoruz." 

(Haber – Ercan Demir)