Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerimde ittifak yaptıkları Cumhuriyet Halk Partisi'nde şu anda yaşanan ön seçim ve aday krizi ile ilgili değerlendirmede bulunan Demokrat Parti il Başkanı Menderes Uzun, 7 aday adayından 4'ünün dışlanarak 3 kişiyle ön seçim yapılacak olmasının son derece yanlış olduğunu ve bunun da CHP'ye yakışmadığını söyledi.

CHP'nin bu yanlıştan dönmesini ve 3 değil, 7 aday adayıyla birlikte önseçim yapması gerektiğini belirten Demokrat Parti İl Başkanı Menderes Uzun şunları söyledi;

''CHP'DE YAŞANAN BU KRİZİ İÇİME SİNDİREMEDİM''

"Ben Demokrat Parti olarak, altılı ittifakın 
bir parçası olarak  Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir partinin temayül yoklamasına saygılı olması gerekir. Bütün adayların temayül yoklamasıyla, üye kayıtlarıyla beraber, üyelerin oylarıyla beraber kimin seçileceğine karar vermesini ben canı gönülden isteyen bir  siyasi parti İl başkanıyım. Demokrat Parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi gibi demokrasisinin kurucusu olan bir partinin 4 kişiyi eleyerek diğer diğer 3  adayı tamayül yoklamasına dahil olmasını ben Demokrat Parti'nin il Başkanı olarak içime sindiremedim. 

''KİMİN ADAY OLACAĞINA PARTİNİN TÜM ÜYELERİ KARAR VERMELİ''

Herkes bu yarışın içine girmiş. Gitmiş, müracaat etmiş. Parasını yatırmış. Aday olmuş. Aday adayı olmuş. Aday adayı olan bir partinin 4 kişiyi dışlanarak 3 kişinin temayül yoklamasına sokulmasını  Zonguldak halkı da
yanlış olduğunu görmektedir. Bu yanlıştan Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu yanlıştan dönülmelidir.
Tüm aday adaylarının sandığa sokularak  üyelerin seçeceği  adaya, genel merkezin, il başkanları, ilçe başkanlarının saygılı olmasını ben canı gönülden istiyorum.

''BU CHP'YE YAKIŞMADI''

Bu durum Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışmıyor. Cumhuriyet Halk Partisi bu memleketin Cumhuriyetin kurucu partisidir. CHP'nin tüm üyelerini sandığa götürülerek bu yanlıştan dönülmesini ben canı gönülden istiyorum.

Kaynak: Ercan Demir