CHP Parti Meclisi Üyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğinden Sorumlu Kabine Üyesi Dr. Baran Bozoğlu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Gençlik Kolları Başkanı ve Çevre Mühendisi Doğukan Güney ile birlikte yoğun yağıştan kaynaklı sel baskınları yaşayan ve bir kez daha afet bölgesine dönüşen Hatay'a gitti. 

Yoğun taşkınlardan etkilenen İskenderun, Samandağ ve Antakya bölgelerinde incelemelerde bulunan Baran Bozoğlu'na, CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, CHP Hatay Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mahir Çiçek, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, CHP Samandağ İlçe Başkanı Nadir Kimyon, CHP Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney eşlik etti.

AFET BÖLGESİNİN BELEDİYE BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ İLE İSTİŞARELERDE BULUNULDU

Hatay Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı da ziyaret eden Dr. Baran Bozoğlu ve Doğukan Güney, bölgeyle ilgili istişarelerde bulundu ve rapora ekledi. Ziyarette depremden sonra yönetilemeyen atıklar hakkında konuşuldu. 

RAPOR GENEL MERKEZE VE MECLİSE SUNULACAK

Bozoğlu ve Güney, bölgede "yoğun yağıştan kaynaklı sel baskınları ve depremden sonra yönetilemeyen atıklar konusu" hakkında araştırmalar yaparak bölgede tetkik gerçekleştirdi. Konuyla ilgili geniş bir rapor hazırlayan heyet, konuyu hem ülke gündemine taşıyacak hem de CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile paylaşacak. 

Kaynak: Haber Merkezi