Tepebaşı mahallesi listesini oluşturan delegeler, Osman Zaimoğlu’na destek verdiklerini açıkladı. Zaimoğlu kendisini destekleyen delegelere teşekkür etti. Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçe teşkilatının Tepebaşı mahallesinde gerçekleştirilen delege seçimlerine sarı liste olarak katılan Eski İl Başkanı Hakkı Güney kongrede beyaz listeyi yani Osman Zaimoğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı. Zonguldak sahilde yapılan toplantıya, Belediye meclis üyesi Deniz Dilaver , Sema Koç, Hürmet Kartal , Hasan Şenol , Kenan Ekiz, Osman Bekaroğlu, Turgut Aydın ve partili delegeler katıldı.
İlçe kongremizde Tepebaşı Mahallesi olarak beyaz listede mücadele eden Osman Zaimoğlu arkadaşımızı destekleme kararı aldık diyen CHP Eski İl Başkanı Hakkı Güney, açıklamasında şunları söyledi;
”Bugün burada delege seçimleri için sonuçlanan Tepebaşı mahallesi sarı listenin değerlendirilmesi için toplandık. Önümüzdeki ilçe kongremizde Tepebaşı Mahallesi olarak beyaz listede mücadele eden Osman Zaimoğlu arkadaşımızı destekleme kararı aldık. Bu ilçe başkanlığı seçiminde Tepebaşı mahallesi olarak partimizin daha iyi bir noktaya gelmesi için mücadele ediyoruz. Partimizin daha iyi noktaya gelmesi için Osman Zaimoğlu'na destek vermekte karar kıldık. Herkese hayırlı olsun. Dİğer arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz. Biz hepimiz bir bütünüz. Cumhuriyet Halk Partisi için mücadele eden insanlarız. Partimizin daha iyi yerlere gelmesi için mücadele ediyoruz. Bütün arkadaşlarımıza sevgimiz, saygımız sonsuz, biz  hepimiz kardeşiz. Onun için bizim tek bir hedefimiz var. İlk önce Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ikincisi laiklik ve Türkiye Cumhuriyeti'nden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize çizdiği yolda yürümek onu da Cumhuriyet Halk Partisi'nde bu zamana kadar  bütün arkadaşlarımla gerçekleştirdik. Ülkenin şu andaki durumu belli., bunun için mücadele ediyoruz. Ve bu düşünceyle de kendisine tam destek veriyoruz.”
Güçlü yönetimleri oluşturmak adına beyaz listede Osman Zaimoğlu arkadaşımızı destekliyoruz diyen CHP belediye meclis üyesi Sema Koç;
“Seçimleri şöyle değerlendiriyorum; parti içi bir bayrak yarışıdır dolayısı ile üyelerimizin teveccühü ile bayrağın ipini göğüsleyen arkadaşlarımız yollarına yönetimler olarak devam ederler. Bizde güçlü yönetimleri oluşturmak adına beyaz listede Osman Zaimoğlu arkadaşımızı destekliyoruz. Güçlü bir yapılanma istiyoruz. Partimizi hak ettiği çıtaya taşımak adına inandığımız arkadaşımız ile aynı yolda inançla, azimle, kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz. Hayırlı olsun”dedi.
Şahsıma olan destek kartopundan çığa dönüşüyor diyen Osman Zaimoğlu destek verenlere teşekkür ederek şunları söyledi,”Biliyorsunuz daha önceki röportajlarımızda Cumhuriyet Halk Partisi'nin delegelerine ayrı ayrı teşekkür etmiştim şimdi süratle 3 Eylül'de yapılacak olan merkez ilçe kongresine hazırlanıyoruz. Tepebaşı delegelerimiz bana desteklerini açıkladılar. Ben de Tepebaşı Mahallesi'ndeyim. Birçok mahallede olduğu gibi onların güvenini, onların bana vermiş olduğu desteğe layık olacağım. Sorumluluklarımız artıyor. Her geçen gün kar topu çığa dönüşüyor. Mahallelerden, köylerden delege arkadaşlarımız desteklerini veriyorlar ve bu bizi daha da motive ediyor. Bu noktada daha bilinçli, daha mantıklı yürüyüşümüz, siyasi etik bir ahlaka uygun devam ediyor. Tepebaşı'ndaki değerli delege arkadaşlarımızın almış olduğu karara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bana vermiş oldukları desteğin sonucunda mahcup olmayacaklar. Doğru bir karar verdiklerini ortaya koyacağım. Ben de kendilerine bu noktada söz veriyorum. Tıpkı tüm mahallelerde bana teveccüh gösteren arkadaşlarıma teveccüh gösteren, delege arkadaşlarım gibi hepsinin güvenine layık olacağım, mazhar olacağım. Çok çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'ni Zonguldak'ta tüm seçimlerde birinci parti olacak hale getireceğiz. Bu noktada siz değerli basın mensuplarının göstermiş olduğunuz hassasiyete de duyarlılığa da çok teşekkür ediyorum. Bu çerçevede mutlu bir şekilde, huzurlu bir şekilde gururla dik duruşumuzu devam ettiriyoruz. Bana oy veren vermeyen tüm arkadaşlarımız eğer biz de buraya geldiğimiz takdirde görecekler ki çok başarılı bir çalışma yapıyor olacağım ve iyi ki biz oy vermişiz diyecekler. Vermeyenler de biz yanlış karar vermişiz, hakikaten sen bu noktada çok başarılı bir çalışma yapıyorsun diyecekler. Şunun altını çiziyorum. Seçim de kim aday olursa olsun. Her biri partimiz için değerlidir. Kırmadan, dökmeden, ötekileştirmeden siyasi ahlak içerisinde kongremizi tamamlayacağız.”

(Haber-Neriman Dengiz)