20. ve 21. Dönem Zonguldak Milletvekili, Eski Devlet Bakanı, CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Hasan Gemici, Kanal Z Televizyoru'nda Genel Yayın Yönetmenimiz Erhan Çakmak'ın hazırlayıp sunduğu SAHNE-İ SİYASET programının konuğu oldu.

Programda genel siyaset, partisinin görüşleri ve Millet İttifakı ile ilgili düşüncelerini aktaran Hasan Gemici, gençlik yıllarından beri siyasetin içinde olduğunu ve çeşitli kademelerde görev yaptığını belirterek, Zonguldak halkından bir kez daha yetki istediğini söyledi.

Programda, Zonguldak'ın genel sorunlarına ilişkin görüşlerini de açıklayan Hasan Gemici, Erhan Çakmak'ın, Diğer şehirler uçtu, Zonguldak en geride kaldı" şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine, ilimizde son dönemde önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, Zonguldak-Filyos sahil yolu, Filyos Limanı, Karadeniz doğalgazı ve Filyos Projesi'nde finale gelinmesi gibi yatırımların kazandırıldığını söyledi,

Bakanlık yaptığı dönemde Zonguldak'ın tüm sorunlarına ve TTK'ya sahip çıktıklarını belirten Hasan Gemici, taşkömürünün stratejik önemine değinerek, "Bizim dönemimizde TTK'ya 4 bin 300 işçi alındı. Bizden sonra böyle bir alım yapılmadı" diyerek, kurumda işçi sayısının hızla düştüğünü ve üretimin en az düzeye indiğini ifade etti.

Enerji Piyasasa Düzenleme Kurulu'nun, ithal kömüre yüksek teşvik sağlayıp, yerli kömürün üretim ve pazar olanaklarını ortadan kaldıran kararını eleştiren Hasan Gemici, bu kararın gayrimilli bir karar olduğunu ve bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Hasan Gemici, Zonguldak taşkömürünün TTK ve rödövans işletmeleri eliyle istenilen seviyeye çıkarılması gerektiğini ifade etti.

HABER : Neriman DENGİZ

Editör: Haber Merkezi