31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen Yerel Seçimler’e aylar kala Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak teşkilatında belediye başkanlığı seçimlerinde aday adayı olacak isimler konuşulmaya ve belirginleşmeye başladı. 

KULİSLERDE BÜLENT KANTARCI İSMİ ÖN PLANA ÇIKIYOR

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın Zonguldak Belediye Başkanı Adayı olarak gösterileceği, KANAL Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı’nın edindiği bilgiler arasında yer alıyor. CHP kanadından bu bilginin doğruluğu teyit edilmekle beraber, konuyla ilgili Kantarcı’nın herhangi bir açıklaması bulunmuyor.  
Ancak parti tabanından Kantarcı’nın adaylığı pek olumlu karşılanmıyor. Parti üyeleri ve tabanı, Bülent Kantarcı’nın adaylığına ilişkin olarak “Zonguldak Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürütemez” yorumunu yapıyor. 

HARUN AKIN’IN ADAYLIĞI EN GÜÇLÜ İHTİMAL OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR

Geçmiş dönemlerde Zonguldak Milletvekilliği yapmış ve Zonguldak’ın önemli konularına mecliste değinip çözüme kavuşturmuş isim Harun Akın’ın Zonguldak Belediye Başkanı Adayı olarak henüz net bir açıklaması olmamakla beraber parti tabanında ismi ön plana çıkıyor.

ŞENOL ŞANAL YENİDEN ADAY OLACAK MI?

2019 yerel seçimlerinde CHP kanadında Şenol Şanal aday olarak gösterilmiş, sokakta gördüğü ilgiyi sandıkta alamamış, Şanal’ın rakibi Ömer Selim Alan büyük farkla seçimi kazanmıştı. Bahçelievler Mahallesi’nin Şenol Şanal’a tepki olarak sandığa gitmemesi de seçimde büyük etki göstermiş, CHP’yi mağlup etmişti. 
Şenol Şanal’ın yeniden aday olup olmayacağı konusunda net bilgi olmamakla beraber, kendisinin de bir açıklaması bulunmuyor. Ancak parti tabanından edinilen bazı bilgilere göre Şanal’ın adaylığının Ankara’da değerlendirilebileceği konuşuluyor. 

TAHSİN ERDEM ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Mali Müşavir Tahsin Erdem, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Zonguldak Belediye Başkanı Aday Adayı” olduğunu resmiyete kavuşturdu. Osman Zaimoğlu’nun CHP Merkez İlçe Başkanı olarak seçilmesinin ardından Tahsin Erdem adaylık için yeşil ışığı yaktı. Erdem’in delege seçimlerinde Zaimoğlu ile arasında yaptıkları anlaşmada “Seçilirsen aday adayı ben olacağım” pazarlığı da iddialar arasında yer alıyor. Bu cümle ne kadar “iddia” olarak değerlendirilse de parti üyeleri bu pazarlığın doğruluğuna oldukça emin olduklarını ifade ediyor. 

DENİZ YAVUZYILMAZ ÖN SEÇİM SİNYALİNİ VERDİ

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP Merkez İlçe Kongresi’nde yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde “ön seçim” olacağını söylemiş CHP’nin adayının parti üyeleri ve yöneticileri ile birlikte demokratik bir seçimle belirleneceğini ifade etmişti. CHP’de belediye başkanlığı için ön seçim için henüz net bir tarih bulunmuyor. 

(HABER MERKEZİ)

Editör: Oğulcan Öz