16 Mayıs Salı günü Cumhuriyet Halk Partisi Binası'nda hırsız olayı meydana geldi. 

Edinilen bilgiye göre, Gazipaşa Caddesi'ndeki Cumhuriyet İş Merkezi'nde meydana gelen olayda, CHP İl Başkanlığı'na ait depoda yer alan Atatürk tablolarının alındığı ve bazı tabloların da çerçevelerinin kırıldığı tespit edildi. Durumu fark eden parti görevlileri olayı polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri konuyla ilgili inceleme başlattı. 

Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar neticesinde binaya 48 yaşında olduğu öğrenilen B.B. isimli şahsın girdiği tespit edildi. Polis ekipleri şahsı yakalayarak gözaltına aldı. 

Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İl Merkezi Meşrutiyet Mahallesi Gazi Paşa Caddesindeki Cumhuriyet İş Merkezinde 16.05.2023 günü meydana gelen olayda; CHP İl Başkanlığı'na ait depodaki Atatürk tablolarının binaya giren alkollü bir şahıs tarafından alındığı ve bu esnada bazı tabloların çerçevelerinin kırılmış olduğu anlaşılmıştır.  

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çevre ve kamera araştırması sonucu olay günü söz konusu binaya giren ve daha sonrasında (2) adet Atatürk tablosunu alarak binadan çıkan şüpheli şahsın B. B. (48) isimli şahıs olduğu tespit edilmiş, kimliği tespit edilen şüpheli şahıs 17.05.2023 günü yakalanmıştır.  

Yapılan kamera incelemesinde şahsın olay günü alkollü olduğu görülmüş, şahıs beyanında bu durumu teyit eder şekilde olay günü alkollü olduğunu ve söz konusu binaya ne amaçla girdiğini hatırlamadığını ifade etmiştir. 

Şüpheli şahıs alınan Cumhuriyet Savcısı talimatı doğrultusunda gözaltına alınmış olup hakkında mala zarar verme ve 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun kapsamında adli soruşturma açılmıştır." 

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz