CHP Zonguldak Belediye Meclisi Ersin Zaman, partisinden istifa ederek Zafer Partisi'ne üye oldu. Zafer Partisi Meclis Üyesi Ersin Zaman, İl Başkanı Oğuzhan Turan ile birlikte dilekçesini belediye meclis Yazı İşleri Müdürlüğü'ne teslim etti.
Zafer Partisi İl Başkanı Oğuzhan Turan yaptığı açıklamada;
"Ersin Zaman ağabeyim Zafer Partisi saflarına katıldı. Zafer Partisi üyesi oldu ve Zonguldak Belediye Meclisinde bundan sonra Zafer Partisi'ni temsilen Ersin Zaman meclis üyeliği görevini yürütecek. Ve bu süreci bu şekilde ilerleteceğiz. Ben partimize katıldığı için onlar yeniden onların siyasetin içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Zaten en başından beri birlikte bir mücadelenin içerisindeyiz. O benim kıymetli abim.  Beraber bu siyaset yapacağız. Ben çok mutluyum Zafer Partisi'ne katıldığı için tekrar." dedi. 
Zafer Partisi de meclis üyeliğine devam edecek olan Ersin Zaman;
"Bizler de zaten İYİ Parti'nin kuruluş aşamasında da  Ümit Hocamızla beraber hep hareket ediyorduk. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde tekrar beraber devam etmeye, hem memleketimiz için hem Zonguldak'ımız için elimizden geleni yapmaya devam edeceğim. İnşallah istifaların devamı gelir, daha fazla meclis üyemiz, daha fazla belediyemiz olur" dedi.
"CHP'den ve İYİ Parti'den tepki gördüğü sorusuna" ise Ersin Zaman;
"Hayır görmedim. Herhangi bir tepki olmadı bize. Zaten ilk başlangıçta da bizim CHP'yle beraber İYİ Parti olarak ortak olarak getirilmişti. Sürecin böyle olacağı, başlangıç döneminde de belliydi o yüzden değişik farklı bir şey yapmadık aslında. İyi Parti'ye girişimiz belli, ayrılışımızda belli zaten" diyerek cevapladı.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz