Kendisinin ne bir milletvekiline ne de ilçe başkanlarına değil sadece delegelerin iradesine güvenerek bu yola çıktığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Adayı Sema Koç şunları söyledi;

 "Değerli dostlar değerli basın mensubu arkadaşlarım Hoş geldiniz. Bugün burada kendimi ifade edebilmek adına güzel bir konuşma metni hazırlamıştım ancak dünkü aday arkadaşımızın açıklamasında söz alan Merkez ilçe Başkanı arkadaşımızın (Osman Zaimoğlu) göstermiş olduğu performans'tan oldukça etkilendik!. Bu etik olmuyor. Bu gayri ciddi, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışmayan, anti demokratik duruşa karşı nasıl bir duruş sergilemem gerektiği konusunda düşündüm, düşündüm ve her zamanki gibi kendime yakışan ilgili duruştan taviz vermeden çıktığım bu onurlu maratonu finişe kadar sürdürme kararı aldım.

Her şeye rağmen arkadaşlarımla birlikte çıktığımız adaylık yarışında tek amacımız partimiz Cumhuriyet Halk Partisi'ne katabileceğimiz güç ile yapabileceklerimiz konusunda kendimize olan inancımızdı. Ne bir milletvekiline, ne de bir ilçe başkanına yaslanmadan sadece delege arkadaşlarımızın düzgün iradelerine duyduğumuz güven ile adalet yarışında yerimizi aldık.
Bugün bu iradeye olan inancım ile sizlerin huzurunda bir kez daha bir başkan adaylığımı yineliyorum. Pazar günü yapılacak olan kongre demokrasiye susamış çoğunluğun gençlerin, kadınların umudun da bir yol ayrımıdır.
Kısır çekişmelerr alışmış ve kabullenilmiş yenilgilere karşı çıkarken, bizim yolumuz umutların arttığı, temiz ve demokratik siyasetin yükseldiği, dayanışmanın hayata geçtiği yepyeni bir başlangıca çıkacak yoldur.

Anti demokratik dayanışmaların gölgesinde yarışa devam ederek umutlara çıkacak yolda buluşmak üzere diyerek hepinize destekleriniz için teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum"

Kaynak: Ercan Demir