Cumhuriyet Halk Partisi'nin Zonguldak belediye başkan aday adayları bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi il binasına düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, İl Başkanı Devrim Dural,  Nerkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ile  aday adayları; Harun Akın, Fırat Birkan, Tahsin Erdem, İsmail Eşref, Atınç Kayınova,Turgut Aydın ve Zeki Günalp katıldı.

Deniz Yavuzyılmaz, "Söz de karar da artık üyenin" derken İl Başkanı Devrim Dural da, seçimlerini kesinlikle kazanacaklarını ifade etti. Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ise Zonguldak Belediye Başkanının salonun içerisinde bulunduğunu ifade etti.

Toplantı ilk olarak aday adayları ile birlikte toplu fotoğraf çektirildi ve birlik beraberlik mesajı verildi.
Toplantıda yapılan konuşmalar şu şekilde;

DEVRİM DURAL; ZONGULDAK'IN BELEDİYE BAŞKANI BU 7 KİŞİDEN BİRİ OLACAK

Cumhuriyet Halk Partisi  İl Başkanı Devrim Dural, Zonguldak'ın belediye başkanının bu 7 isimden birinin olacağını belirterek şunları ifade etti:

"Biliyorsunuz gündemimiz yerel seçimler ve şu anda da Zonguldak Belediyesi'yle alakalı bir toplantı düzenlemiş bulunuyoruz. Aday adaylarımızla beraber birlik, beraberlik mesajımızı topluma basına ve kamuoyuna iletiyoruz. Ve size Şunları söylemek istiyorum. Evet Zonguldak Belediye Başkanı şu anda bu salonda. Şu anda bu salonda. Bu 7 kişiden bir tanesi Zonguldak Belediye Başkanı olacak. Bütün Zonguldak'ın bunu bilmesini istiyoruz. 
Biliyorsunuz biz Zonguldak'ta 25 tane seçim bölgesinde şu anda 17 tane seçim bölgesinin Adaylarını açıklamış durumdayız. Yani şu anda Zonguldak'ta en erken ve en fazla sayıda belediye başkan adayını açıklayan parti yapmış olduğu nitelikli, nitelikli ve doğru çalışmalarla Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Seçime henüz daha girmeden belli bölgeleri rahatlıkla kazanabileceğimizi Görüyoruz. Bu çalışmayı da değerli biliyoruz. Bunu da ben sizin dikkatinize sunuyorum. 17 tane seçim bölgesinde açıkladığımız adaylarımızda seçimleri alabilmek için çok iddialı çalışmalar yürütüyororuz"

DENİZ YAVUZYILMAZ: SÖZDE KARARDA ARTIK PARTİ ÜYELERİNİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, 6 Ocak'ta hangi ismin aday gösterileceğini Parti üyelerinin karar vereceğini belirterek şunları ifade etti;

"Bugün bir araya gelmemizin sebebi  Zonguldak'ın yeni belediye Adayını yeni belediye başkanını açıklamak. Neden belediye başkanı diyorum? Çünkü burada bulunan 7 başkan aday adayımızdan biri bu ipi göğüsleyecek. Hepimizin desteğiyle bunu başaracak. 25 Aralık 2023 tarihinde Merkez Yürütme Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda Zonguldak İl Belediye Başkan adaylığı için başvuru yapan 7 aday adayımızın tümünü ön seçime girmeye hak kazandığı karara bağlandı bu karar sürecinin içinde 7 aday adayımızın her biri yazılı olarak da il başkanlığımıza verdiği dilekçeyle birlikte hep birlikte ön seçime girmek istediklerini beyan ettiler. İl Başkanımız il yönetimimiz Merkez ilçe başkanımız, merkez ilçe yönetimimiz, milletvekili arkadaşım ve ben de Zonguldak milletvekili ve genel başkan yardımcısı olarak bu görüşe katılarak talebimizi merkez yürütme kuruluna ilettik Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'le birlikte konuyu görüştük. Ve neticesinde ön seçimin 7 aday adayıyla birlikte yapılması doğrultusunda bir kararı hep birlikte almış olduk. Ben bu adımlara atılırken hem Ön seçim sürecine giden süreçte tüm metotları uygulayan aynı zamanda birlik ve beraberlik içinde ön seçim sürecini şekillendiren herkese ama başta Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'i merkez yürütme kuruluna, parti meclisimize ayrıca ediyorum. 
Bir kez daha gördük ki partimizin çeşitli üst düzey kademelerinde Zonguldak yer buldukça taleplerini iletmede ve bunları bir sonuca eriştirmek de çok daha avantajlı olabiliyor. Ön seçim tarihi Aday adaylarımızın sağlıklı bir kampanya yürütmelerini sağlayabilecek şekilde altı 6 Ocak 2024 Cumartesi gününe kadar devam edecek. Cumartesi günü de biz artık adayımızı belirlemiş olacağız. Aday olarak belirlenecekek. Aday adayımızın dışında kalan arkadaşlarsa hepsi her halükarda çok kıymetli, deneyimli, mesleki olarak tecrübeli, belediye konusunda bilgili, o nedenle hep birlikte güçlerimizi birleştireceğiz ve genel seçimlerde Zonguldak'ta nasıl birinci parti olduysak, yerel seçimlerde de Zonguldak Belediyesini hep birlikte kazanacağız.

Zonguldak'ta Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir bütünü olarak üyesinden aday adayına, il ve ilçe başkanlarını ve yönetimlerine kadar milletvekilleriyle birlikte bir arada olduğunu göstermek için bugün buradayız ve ümit ediyorum yine otuz bir Mart gecesinin hemen arkasında da hep birlikte bu basın açıklamasını Zonguldak Belediyesi'nde yapacağız. Sizleri şimdiden oraya, o tarihe davet ediyorum. 

Genel merkezimizin tüm Türkiye çapında  belirlediği metotlar var. Bu metotlar doğrultusunda kararlar alınıyor. Yine Zonguldak için de bu metotlar çerçevesinde bir karar alındı. Ancak bu kararla ilgili olarak hem aday Adaylarımızın aynı zamanda il başkanımızın, merkez ilçe başkanımızın, milletvekili arkadaşımın ve benim de ortak görüşümüz Zonguldak'ta seçimi kazanmak için 7 aday adayımızın da ön seçime katılmasının daha fazla avantaj yaratacağı doğrultusunda olunca bu Talebi önce genel başkanımıza eee ilettim. Daha sonra Merkez Yürütme Kurulunda konuyu tekrar gündeme getirdik. Ve birlikte Zonguldak'ta 7 aday adayımızla birlikte ön seçim yapılması konusunda bir karar alındı. Aynı zamanda da ön seçim tarihini bir daha ileriye alarak seçim kampanyası süresini daha sağlıklı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin politikalarını ve Zonguldak'ta belediyecilik anlamında yapacağı vaatleri anlatması bakımından daha uygun bir süre olarak değerlendirdik. O nedenle artık önümüz açık belediye başkanlığına doğru yürüyüşümüz tekrar bugün burada hep birlikte başlamış oldu. Dediğim gibi bu açıklama meşaleyi yaktığımız açıklama. Meşale daha da harlayacağımız ve Zonguldak'a hizmetleri yeniden ele alacağımız açıklamayı da 31 Mart gece hemen arkasından Zonguldak Belediye Başkanlığı makamında yapacağız.

Biz üyelerin verdiği oy sonucuna uymak şartıyla parti denetiminde ön seçim yapıyoruz Dolayısıyla bu yarışın içinde en yüksek oyu alan aday adayımız Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkan adayı olacak. Ancak burada bulunan 7 aday adayımızın tümü bu görevi en iyi şekilde yapabilecek yetenek ve kabiliyete sahiptir. Açıkçası biz Adaysızlıktan bir veya iki aday arasına eee sıkışarak bir tercih yapmaya çalışmıyoruz. Burada her biri başlı başına bir gerçekten marka değeri olan, mesleki birikimi yüksek, tecrübesi yüksek ve bu görevi en iyi şekilde yapabilecek olan aday adayları Biz bu kalitenin içinde  birbirinden farkı olmayan bir tercihi üyelerimizin yapmasını istiyoruz. Hepsini başımızın üstünde yeri var. Ve süreci yapabilecekleri çok büyük katkılar var. Onu da sunacaklarına eminim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Zonguldak'ta Zonguldak merkezinde yaptığı tercih ettiği ve geliştirdiği yöntemler ve inşa ettiği ortak aklın ben diğer siyasi partilere de örnek olmasını dilerim. Bu da Türkiye'deki siyasete katkı yapar diye düşünüyorum. 

Artık söz ve karar üyemizindir diyoruz. Dolayısıyla bütün 7 aday adayımıza da eşit mesafede her biriyle gurur duyuyoruz.

ADAY AÇIKLANMAYAN BÖLGELERDE ADAYLAR BELİRLENİYOR

Yavuzyılmaz, "Adayları açıklanmayan bölgelerdeki aday belirleme süreci devam ediyor.
Dediğim gibi genel merkezimizin belirlediği metotlar var. Özellikle bilimsel temele dayalı metotlar bunlar.  Şu anda orada da yine süreç devam ediyor. Önümüzdeki parti meclisi Parti meclis üyeleri o geriye kalan açıklanmamış olan yerlerle ilgili de açıklamalar yapılacak" dedi

OSMAN ZAİMOĞLU: ÖN SEÇİM 6 OCAK'TA ALABORİNA'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu'da ön seçimin Parti meclisi kararıyla 6 Ocak Cumartesi günü alaborna'da gerçekleştireceğini belirtilerek şunları söyledi;

"Bugün burada olmamızı sağlayan en önemli Faktörlerden bir tanesi başta Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel olmak üzere merkez yönetim kurulu üyeleri olmak üzere ve eee çok saygıdeğer Zonguldak milletvekilimiz, genel başkan yardımcımız Deniz Yavuzyılmaz'ın çok büyük etkileri ve emekleri Çabaları oldu. Kendilerine  Cumhuriyet Halk Partisi olarak teşekkürü bir borç biliyoruz. Kendileri müdahil oldular ve yedi adaylı, doğru olan bir ön seçimin kararını çıkartmaya bize çok yardımcı oldular. Sağ olsunlar, var olsunlar. Bunun haricinde biz aday adaylarımız daha başvururken söylemiştik. 7 tane Zonguldak'ın marka ismiyle şu anda beraber belediye başkan adaylığı noktasında bir yürüyüşümüz var. Bundan da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Buradan çıkacak olan kim olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok Rahat bir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi'ni temsil edecek, buna layık bir dolayısıyla yapılacak olan önseçim 6 ocak cumartesi günü Alaborina Restorant'ta gerçekleştireceğiz. Ben inanıyorum ve biliyorum ki bu değerli adaylarımız, aday adaylarımız Olan ön seçimde çıkan adayın etrafında topyekun birleşecekler ve beş senedir kaybettiğimiz sonuna belediye başkanlığını çıkan aday ve etrafındaki diğer aday adaylarımızla ve örgütlerimizle çalışarak yeniden geri alacağız. Buna inancım tamdır"

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: Ercan Demir