ÖZEL HABER

Zonguldak’ta gerçekleştirilen temayül yoklamasının ardından AK Parti Genel Merkezi'ne davet edilerek tespit komisyonunun karşısına çıkan Milletvekili Aday Adayları beklemeye geçti. 
Genel merkezde tespit komisyonu önünde sorulara cevap vererek ter döken 41 aday adayı üst komisyondan ve Cumhurbaşkanından çıkacak kararı bekleme heyecanı ile ter dökmeye başladı. 
Komisyonda her aday adayına değişik soruların sorulduğunu belirten aday adayları, komisyon karşısında geçirdikleri zamanın da her aday için farklı olduğunu dile getirdiler. 

ULUPINAR; “SİZ MİLLETVEKİLLİĞİ YAPMIŞSINIZ SİZE MÜLAKAT SORUSU SORULMAZ DEDİLER”

Bu da demek oluyor ki, bazı aday adayları daha fazla ter döktü. 
24'üncü ve 26'ncı dönem AK Parti Milletvekili olan ve 28. Dönemde yeniden aday adayı başvurusunu yapan Özcan Ulupınar komisyonla ilgili olarak; “Üst komisyon öncesi başka bir komisyon var mi bilmiyorum. Tespit komisyonunda bana tek bir soru soruldu; “Tekrar neden aday adayı oldunuz”. Bende kısa bir cevap verdim. Daha sonra bana; “Siz milletvekilliği yapmışsınız size mülakat sorusu sorulmaz” dediler ve çıktım. Ama her arkadaşa farklı sorular sormuşlar. Temayülün nasıl geçtiğini, neler beklediklerini sormuşlar, kendilerini anlattırmışlar, neden milletvekili olmak istediniz sorusuna cevap aramışlar, Zonguldak’ın problemleri nedir gibi herkese değişik sorular sormuşlar. Bana sorulan sadece yeniden neden aday adayı oldunuz. Başka soru yok. Hayırlısı olsun” dedi.

TOSUN; “CUMHURBAŞKANIMIZ KARŞISINA ALIP KONUŞUR MU BİLEMİYORUM”

Eski AK Parti İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Zeki Tosun ise; “Komisyon karşısına sıra ile girdik. Herkese farklı sorular sorulmuş. Kimimiz iki dakika, kimimiz 5 dakika komisyon karşısında kaldık. Bana sorulan sorular bende kalsın. Temayülü ve komisyonu atlattık. Simdi üst komisyonda sıra. Sayın Cumhurbaşkanımız listeyi hazırlamadan önce aday adaylarını karşısına alıp konuşur mu bilemiyorum. Hayırlısı olsun” dedi.   

OFLUOĞLU; “TERLEDİK AMA TERLETMİŞTE OLABİLİRİM”
AK Parti Milletvekili Aday Adayı İsmail Ofluoğlu; “Tespit komisyonumuz aday adaylarına 3 soru sordu. Sorular terletti bizi belki ama verdiğim cevaplarla bende komisyonu terletmiş olabilirim. Komisyon tarafından bize aday adayı sayısının 10' a düşürülerek üst komisyona gönderileceği bilgisini verdi. Ancak üst komisyonun hangi tarihte olacağını bilemiyoruz” dedi. 

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Haber Merkezi