Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Fen Lisesi öğrenci yurdunda öğretmene yapılan saldırı şiddetli kınadıklarını ifade etti. Öğretmene geçmiş olsun dilekleri ilettiklerini ifade eden Kamuran Aşkar şunları söyledi;
“ Zonguldak Fen Lisesi pansiyonunda görevi sırasında bir kaç sokak serserisi tarafından şiddete uğrayan öğretmenimize camiamız adına geçmiş olsun diyor, üzgün olduğumuzu belirtiyoruz.
Ayrıca, bu durumun canla başla çalışan, çocuklarımızı korumak, kollamak ve eğitmek, görevini en iyi şekilde yerine getirmek için gayret gösteren eğitim çalışanlarının ne kadar zor ve tehlikeli şartlar altında çalıştığının göstergesi olduğunu ifade ediyoruz. İnsanın eğitiminde, okullarımız kadar ailenin ve medyanın de önemine dikkat çekiyoruz. Bu tür durumların tekrarının olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını ve her velilerin de evladını takip etmesini istiyoruz.
İlgili makamların gereğini yapacağını düşünüyor ve gözü dönmüş kişilerce öğretmenimize yapılan bu çirkinliği şiddetle kınıyoruz.”
(Haber-Ercan Demir)