Menderes Uzun yaptığı açıklamada genel başkan Gültekin Uysal'ın kendisini arayarak il başkanlığını teklif ettiğini ve kendisinin de görevi kabul ettiğini belirterek şunları söyledi:

GENEL BAŞKANIMIZ BENİ İL BAŞKAN OLARAK ATADI

Zonguldak'ımızda  geçmişteki il başkanı arkadaşımızın rahatsızlığı nedeniyle Genel Başkanımız beni arayarak  Zonguldak'ta il başkanı olarak atamanızı yapmak için bize teklif etti. Biz de hayır demedik. Zonguldak'ımıza, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını Cenabı hak'tan diliyorum. 

PARTİ İL BİNASI YENİ YERİNE TAŞINDI

Uzun, "Zonguldak Belediyesi'nin karşısında Coşkunoğlu iş merkezinin 3. katına İl binamızı taşıdık. Her türlü hazırlıklarımızı yaptık." dedi.

''25 BELEDİYEYİ ALMAK İÇİN HEPSİNDE ADAY ÇIKARTACAĞIZ''

Yerel seçimlere hazırlandıklarını ve 25 belediyede de aday göstereceklerini belirten Demokrat Parti İl Başkanı Menderes Uzun, "Zonguldak önümüzdeki 3. 
ay içinde, belediye seçim yapılmak üzere hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bütün bölgelerde gerekli bütün adaylarımızı ilçe, beldelerde olmak üzere çıkarmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. 25 Belediyede  imkanlarımız dahilinde hepsinde aday çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Zonguldak'ı geçmişte ki Demokrat Parti dönemlerine dönmek için bu seçimlerde adaylarımızı çıkaracağız.
Demokrat Parti'nin 1960'lı yıllarına hazırlıklarını yapmak üzere çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Ülkemize ve milletimize, devletimize hayırlı olmasını Cenabı hak'tan diliyorum. Yarınların daha güzel olması için, yeter söz milletindir demek üzere yola çıkmış bulunmaktayız." İfadesini  kullandı 

''ŞU ANA KADAR İTTİFAKLA İLGİLİ HERHANGİ BİR GELİŞME OLMADI''

DP İl Başkanı Menderes Uzun, "İttifaklarla ilgili şu ana kadar herhangi bir hazırlığımız yok. Ama biz ülke genelinde bütün il başkanı arkadaşlarımız olmak üzere bütün illerde adaylarımızı kendi başımıza çıkartacağız." dedi 

''İLÇE KONGRELERİNİ YAPIYORUZ''
İl Başkanı Uzun, "İlçe Başkanı arkadaşımızın atamasını yapmışız. Kongresine hazırlık yapıyoruz. 
Kilimli ilçe kongremizi yaptık. Merkez ilçe kongremizi, Ereğli ilçe kongrelerimizi yapmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Ercan Demir