AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ile birinci sıradan Zonguldak Milletvekili adaylığını onaylanmasının ardından, il başkanlığına kısa süre vekalet eden Erdal Mercimek görevi Teşkilat Başkanı Mustafa Çağlayan'a devretti.

Ak Parti İl Teşkilat Başkanı Mustafa Çağlayan, parti genel merkezi tarafından seçim süreci tamamlanıncaya kadar il başkanlığına vekaleten atandı.

Konuyla ilgili olarak, AK Parti il Başkanlığından yapılan açıklamada, Mustafa Çağlayan'ın seçim sonuna kadar vekaleten il başkanını görevi yürütüleceği ifade ederek şöyle denildi:"Seçim süresince Genel Merkezimiz tarafından İl Başkanlığına Sn. Mustafa Çağlayan vekaleten atanmıştır. Hayırlı olsun." denildi.

GRUPLAŞMA SONA ERDİ Mİ ?

Ak Parti İl Yönetimi içinde süregelen iç çekişmelerin Mustafa Çağlayan'ın il başkanlığına vekaleten atanması ile sona erip ermediği merak ediliyor. Ak Parti içindeki bir grubun gerek il başkanlığı, gerek milletvekili adaylığı sürecinde Muammer Avcı'ya karşı tavır aldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önce il başkanlığına, daha sonra da birinci sıra milletvekili adaylığına getirilen Muammer Avcı'nın hedef gösterilip yıpratılmaya çalışıldığı belirtiliyordu.

Ak Parti İl Başkanlığına vekaleten atanan Mustafa Çağlayan'ın bu gruplaşma içinde yer aldığına ilişkin spekülasyonlar üretilmeye çalışılırken, il başkanlığına vekaleten atanması tartışmaları sona erdirdi.

Ak Parti kulislerinden gelen haberlere göre, Muammer Avcı'nın onaylamayacağı bir ismin genel merkezde kabul görmeyeceği savunuluyor.

Öte yandan, parti tabanından seçime bir aylık bir zaman kala, parti içindeki çekişmelerin sona erdirilmesi konusunda yoğun çağrılar yapılıyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz