CHP Zonguldak teşkilatları tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında alternatif çelenk sunum töreni gerçekleştirildi.
İl başkanı Murat Pulat'ın anıta çelenk sunmasın ardından saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde de istiklal marşı okundu.
 CHP İl başkanı Murat Pulat'ın ardından konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz bir arada güçlü ve karalı oldukların ifade ederek şunları söyledi:

“Maalesef zor bir süreçten geçiyoruz.  Seçim sürecinde değil, Türkiye’nin özellikle 21 yılı oldukça karanlık ve karanlık bir zihniyete teslim edilmiş devlet yönetimi nedeniyle hepimiz için çağdaş demokratik laik sosyal devlete inanan vatandaşlarımız için zor bir süreç. Ülkemizin kurucularına iki ayyaş dediler. Bunu söyleyen iktidarın AK Parti’nin temsilcileriydi. Çelenk koyma töreninde, Zonguldak Valiliği alanı. Valilik girişinde mazgala, Atatürk’ün gençliğe hitabesini koydular. Tepki gösterdik, mücadele ettik, Türkiye kutuplaşmasın siyaset kutuplaşmasın diye sorumlu davrandık. Sorumlu davrandık, daha fazla üzerimize geldiler. Daha fazla itham ettiler, haksızlık ettiler.  Tüm farklı görüşlerimize rağmen hepimiz bir arada sıkılmış bir yumruk gibi hareket etmek durumundayız. Türkiye’nin bir yarısı bu ucube Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denilen eşi benzeri görülmemiş ne idüğü belirsiz olan sistemin peşinden AK Parti’nin peşinden gidiyor ve biz diğer kalan yüzde 50 olarak buradaki Atatürk ve Cumhuriyet sevdalılarını bu kez yanlış yerde değil, doğru tarafa Atatürk sevdalılarının olduğu Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğu kısma oy vermesini istiyoruz. Artık yumruk yeme dönemini kapatıyoruz. Biz kararsızlıkları, vatan severleri, Atatürk sevdalılarını o tarafa oy vermiş olanları ikna etmek için harekete geçiyoruz.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ne dedi bize, her yıl tekrar ettik,  ilkokul, ortaokul, liselerde, üniversitede her yerde siyasi partilerin içinde dedi ki, ‘az zamanda çok ve büyük işler başardık’ dedi. Şimdi Önümüzde az bir zaman var, umutluyuz, bir aradayız, güçlüyüz ve kararlıyız. Haydi diyoruz, az zamanda çok büyük işleri bir arada başaralım.”
Konuşmaların ardından CHP’nin düzenlediği alternatif çelenk koyma törenine,  CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP İl Başkanı Murat Pulat, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, CHP eski il ve ilçe başkanları, kadın kolları, bazı il genel ve belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz