TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta oynanan ve Zonguldak Kömürspor'un küme düşmesine sebep olan Ankaraspor - Nazilli Belediyespor arasındaki şaibeli maçın ardından TFF inceleme süreci başlatmış ancak aradan uzun zaman geçmesine rağmen neticeye varmamıştı. Bu sebeple de Zonguldak Kömürspor taraftarları ve şehrin önde gelen isimleri kenetlenerek Madenci Anıtı'nda toplanarak büyük yürüyüş gerçekleştireceğine kamuyouna duyurmuştu. 

Heyecanla beklenen ve TFF'ye çağrı niteliğinde önemli rol oynayan yürüyüş 15:00'te Madenci Anıtı'nda başladı. Şaibeli maçtaki olayları kamuoyuna duyurmada ilk adımı atan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da büyük yürüyüşte yerini aldı. Yavuzyılmaz yürüyüşte yaptığı konuşmada "Madencinin feneri yine sönmeyecek, Zonguldakspor 2. Lig'de yoluna devam edecek" diyerek şu ifadeleri kullandı; 

"Yine haklıyız, hakkımızı alasıya kadar da mücadele edeceğiz. Sadece Zonguldak Kömürspor taraftarı olduğum için değil, aynı zamanda milletvekili olduğum için ve haksızlığa karşı dimdik ayakta durmak için haksızlığın karşısındayız. Madencinin feneri bugün de sönmeyecek, Zonguldakspor hakkı olanı alacak ve 2. Lig'de  yoluna devam edecek. Bu işin peşini bırakmıyoruz!"

Muhabir: Metin Özden