14 Mayıs seçimlerinde deprem felaketinin yaşandığı illerde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük destek gelmiş ve seçim sonuçlarını kabul edemeyen CHP'liler ise sosyal medyada depremzedeleri insanlık dışı sözlerle hedef almıştı.

Geçtiğimiz pazar günü yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy veren depremzedelere CHP'li seçmenlerden ağız dolusu küfürlere varan skandal hakaretler gelmişti. CHP'li seçmenler Erdoğan'a oy verdikleri gerekçesiyle yaptıkları yardımları haram ettiklerini ifade ederken, depremzedelerden ise  çok sert tepki gösterdi.


Bunlardan biri de şu anda Zonguldak'ta geçici olarak misafir edilen depremzede Kahramanmaraş Elbistan'lı Ayten Berk.

Gazipaşa Caddesi'nde kurulan AK Parti standını ziyaret eden depremzede Ayten Berk, depremzedelere yönelik CHP'liler tarafından yapılan yorumlar nedeniyle çok üzgün olduğunu ifade ederek şunları söyledi.


"YARDIM AYRIDIR SİYASET AYRIDIR..."

"Ben bir depremzeedeyim. Kahramanmaraş Elbistan'dan  geldim ve şu anda  Zonguldak'tayız.Haberlerde konuşuldu ve çok üzüldük gerçekten. Depremzedeleri aşağılayarak o yardımı yapmayın. Sen yardımı yaptın diye o parti bu parti o yardımı yapıp da başa kalkıp da kaybettikten sonra depremzedelere yürümeleri ne kadar doğru. Bir gün Allah korusun onlar da enkaz altında kalabilirler onlar da o depremi yaşayabilirler. Depremzedeleri aşağıladılar. Yarın bir gün o bizleri aşağılayanlar. (Yardım ettik yazıklar olsun keşke ölselerdi) diyen insanlar yarın acaba onların başına geldiği zaman bizler yardım ederken de öyle mi diyeceğiz.Yardım ayrıdır insanlık ayrıdır siyaset ayrıdır siyasetle yardımı karıştırmamak gerekiyor" şeklinde konuştu.

"BİZLER DİLENCİ DE DEĞLİZ SURİYE'Lİ DE DEĞİLİZ. BİZLER BU TOPRAĞIN İNSANLARIYIZ..."

Deprem size de Ayten Berk, "Bir deprem veda olarak evimizi barkımızı terk edip de keyfimizden buraya gelmedik
Ölülerimiz oldu, evimizi yıkıldı,  cenazelerimiz oldu. biz sığınıkacak liman olarak buradayız.Ha biz artık dilenci de değiliz Suriyeli de değiliz. Bizler bu toprağın vatandaşı Bu toprağın insanlarıyız." şeklinde konuştu.

"ELEŞTİRİYİ YAPANLARIN KARAKTER MESELESİSİDİR..."

Eleştiri yapanların karakter yoksunu olduğunu ifade eden depremzede Ayten Berk şunları kaydetti;

"Ben burada tüm depremzedeler adına konuşuyorum, bütün depremzede ailelerin adına konuşuyorum, kardeşlerim için konuşuyorum gerçekten çok ayıp ediyorlar ve çok yanlış konuşuyorlar depremzedelik  ayrıdır oy ayrıdır bu karakter meselesidir"

"YAZIKLAR OLSUN..."

"Depremzedeler olarak bu tür yorumlara gerçekten çok tepkiliyiz. Bizleri böyle ezik gören dilenci gören lere gerçekten çok. Bizler dilemedik Sen içinden gelerek yaptın Şu çayı bana ikram edip de Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermedin diye sol partiye oy vermedin diye sen bana bunu haram zıkkım edemezsin. Allah korusun aynısı yarın bir gün onu da başına gelse ben bu çayı ona ikram ederken zıkkım istemeyeceğim. Helal hoş olsun güle güle hiç afiyet olsun diyeceğim" dedi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 1. TURDA SEÇİLMELİYDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11'i bekleyen deprem felaketinden çok kısa bir sürede deprem konutlarını inşa etmeye başladığını ve depremzedelere yardım ettiğini ifade eden Ayten Berk sözlerine şu şekilde devam etti:
"Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan ihaneti kesinlikle kabul. O kadar yardımlarından faydalanıp da ne olursa olsun hakkını vereceklerdi.  Tayyip Erdoğan ölenin başında Kur'an okudu, ağlayanla ağladı, üzülenin yanında oldu her zaman ve yardımlarını da yaptı daha ne yapabilecekti ki o kadar Başkan geçirdik hangisi böyle yardım yaptı çalışma yaptı Ben onu çok merak ediyorum. 1 turda seçilememesi bana göre tamamıyla nankörlüktür başka bir şey değil. Ben bunları söylemek istiyorum sayın cumhurbaşkanımızda yapılan yanlıştan dolayı da ben gerçekten çok üzgünüm. Tabii ki Cumhurbaşkanımız İlk turda seçilmeliydi çok daha fazla oy almalıydı"

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz