Ünlü düşünür, devlet adamı ve yazar SENECA yaklaşık 2 bin yıl önce söylemiş “ hafif acılar konuşabilir ama derin acılar dilsizdir” .

 Erzincan’da Kurban bayramında seyyar mısır tezgahına belediye zabıtalarının el koymak istemelerine tepki olarak üzerine döktüğü benzin ile kendini yakan 49 yaşındaki Yavuz Polat günler süren yaşam mücadelesini kaybetti. Geride çaresiz 3 evlat ve dertli bir aile bıraktı. 16 yaşındaki oğlu Kadir ile birlikte satış yapmak için gitmişler Erzincan’daki o mesire alanına. 

  Garibana sormuşlar “derdin ne “ diye, “yok” demiş . YOK kelimesine o kadar çok anlam yükleyebilirsiniz ki !

  Yoksulluk.

  Yalnızlık.

  Çaresizlik.

  Bıkkınlık.

  Umutsuzluk.

  Adaletsizlik…. ( siz listeye akılınıza gelenleri sıralayın)

   Herkes KIZILAY’a yada başka kuruluşlara kapağı atıp 3 er 5 er maaş götüremiyor ki! Sosyal medyaya yansıdı da haberimiz oldu. Adam (sözün gelişi) TATVAN Kızılay şube başkanı imiş, gariban halka dağıtılmak için kurum tarafından hazırlanan küçük et konserve kutuları beyefendinin otelinin mutfağında görüntülenmiş. Hemen suç isnat etmeyelim, belki ürünler bozulmasın diye “ otelinin depolarını kullanıma vermiş” olabilir ama aynı günlerde aş için mısır tezgahında satış yapmak isteyen Polat ailesi bir dram yaşıyordu. 16 yaşındaki Kadir gözünün önünde kendini yakan babasının o halini, bu Dünya da kaldığı sürece unutamayacak ! Siz ne anlatıyorsunuz? 

  Atanamadığı için, Aydın’da 25 yaşında intihar eden öğretmen Merve Çavdar; babası bir üniversite de rektör veya dekan olmadığı için atanma ümidini kaybetmemiş midir? O kadar çok haber okuduk ki, adam !!!! bir eğitim kurumunda önemli mevkide ve kızı/oğlu aslında o görevi sınavla kazanmadığı halde atanması yapılıyor. 

   Onu bunu bilmem; Dicle’nin kıyısında bir koyunu kurt kapsa Allah hesabını Ömer’den sorar diyenlere anlatın bu yaşananları ….

    Kimse, herkese 5-8 ayrı ayrı maaş verilsin, herkes saraylarda otursun, her evde herkes işe girsin, devlet herkese iş bulsun diye beklemiyor. Haksızlık olmasın, adaletsizlik olmasın derdimiz yoksa bizde biliyoruz kaynakları yanlış kullanıyorsunuz. 

   Kaç kez yazdım hatırlamıyorum, “tarım bir ülkeyi tek başına ekonomik olarak Dünya devi yapmaz ancak tarım yaparak “ kimseye muhtaç olmazsınız” “aç kalmaz/istihdam sorununa kısmi çözüm bulursunuz” … 

    Derin acılar dilsiz de acaba hafif acılar konuşabiliyor mu?