Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ve destek ödemelerine yenisi ekleniyor. Şartları taşıyanlar başvuru koşuluyla bakanlıktan sosyal yardım ödemesi alabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yeni sosyal yardım imkanları ile ilgili detaylarda aktarıldı.
15 Ağustos’tan itibaren bakanlık dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere yeni sosyal yardım imkanı tanıyacak nokta aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre maddi durumu yerinde olmayan ve yardıma muhtaç olan vatandaşlar gerekli başvuru şartlarını taşımaları durumunda 15 Ağustos’tan itibaren 5.098 TL'lik sosyal yardıma ödemesi almaya hak kazanacak.

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşların ailelerine evde bakım maaşı ödemesi yapıyor. Hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması ve aynı zamanda da bakıma muhtaç kişinin durumunun sağlık raporu ile belgelenmesi halinde evde bakım maaşı ödemesi veriliyor.
Evde bakım maaşı almak için bu şartların taşınması gerekiyor. Şartlara uygun olan vatandaşlar başvuru işlemlerini e-devlet aracılığı ile ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden yapabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞINA TEMMUZ ZAMMI GELDİ
Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Temmuz ayı evde bakım maaşına zam yapıldı. Ağustos ayından itibaren zamlı ödemeler hesaplara geçecek. Ağustos ayı evde bakım maaşı Temmuza ayında gelen zamla birlikte 5.098 TL'ye yükseldi. Hak sahibi vatandaşlar 15 Ağustos’tan itibaren zamlı evde bakım maaşı ödemesini alabilecek.

(Haber Merkezi)