Cumhuriyet Ortaokulu'nun yıkılıp yerine yenisinin inşa edilmesiyle ilgili ihale alan yüklenici firmanın yıkım alanında kömür kazıp kamyona yüklediğinin belirlenmesinin ardından mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine olaya müdahale eden polis ekipleri kamyonu durdurarak yasal işlem yaptı. Firmanın yıkım alanından 30 ton kömür çıkardığı tespit edildi.

Yıkım ihalesini yapan İl Özel İdaresi'nce yüklenici firma tarafından yıkım alanından çıkarılan ve kamyona yüklenen 30 ton kömüre el konuldu, ayrıca firmaya 57 bin TL para cezası uygulandı.

Devlet ihalesini üstlenen bir firmanın, devlete ait kömürü izinsiz olarak çıkarmaya kalkışması ise ilgili firmaya yönelik yoğun tepki ve eleştirilere neden oldu.

İl Özel İdaresi'nin 30 ton kömüre el koyması ve 57 bin TL para cezası uygulaması dışında, resmi makamların sözkonusu firma hakkında ne gibi işlem yapacağı merak ediliyor.

KONTROL  İŞİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDE

Cumhuriyet Ortaokulu'nun yıkılıp, yerine yenisinin yapılmasınını öngören ihalenin yıkım işini İl Özel İdaresi'nin üstlendiği, ancak yeni binanın yapımı ve kontrol işinin ise Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait olduğu bildirildi.

Olayın gece saatlerinde meydana gelmesi nedeniyle kontrol sağlanamadığı belirtilirken, mahalle sakinlerinin dikkati 30 ton kömür hırsızlığını ortaya çıkarmış oldu.

Polisin müdahalesi ile olay yerinden uzaklaşmak isteyen kömür yüklü kamyonun durdurulması ve resmi makamlara haber verilmesi üzerine firmaya yaptırım uygulandı. Adli makamlar tarafından soruşturma başlatıldı.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuyla ilgili şikayette bulunduğu öğrenildi.

FİRMAYLA İLGİLİ NASIL KARAR ALINACAK?

Öte yandan inşaat yıkım alanından gece yarısı izinsiz kömür çıkartıp, adli soruşturmaya konu olan firmanın ihaleye devam ettirilip ettirilmeyeceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Konuyla ilgili olarak ilgili yasal düzenlemelere göre hareket edilmesi bekleniyor.

Firma yetkililerinden ise şu ana kadar herhangi bir açıklama gelmedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi