26 Mart tarihinde Filyos Çayı'nda cesedi bulunan Gabonlu Üniversite Öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga (Dina) ikinci otopsi için istenilen para talebini büyükelçilik geri çevirdi.

Filyos Çayı'nda 26 Mart’ta cansız bedeni bulunan ve ölümündeki gizem hala çözülemeyen Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın Gabon’dan Türkiye’ye gelen ailesi, 2’nci kez otopsi yapılması için gereken 6 bin dolarlık tutarı Gabon Büyükelçiliği’nden talep etti. Elçilik, ailenin talebine olumsuz yanıt verdi. Maddi durumu kötü olan aile, kızı için 2’nci kez otopsi yaptıramadı. Ailenin avukatı Kerim Bahadır Şeker, “Maalesef ilk günden bugüne kadar 17 yaşında bir kız çocuğunun maruz kaldığı zorbalığı aydınlatmak için elimizden geleni yapacak olsak da gerçekleştirilen bu davranış, bu umursamazlık 6 bin doların bir vatandaşından daha değerli olup olmadığına dair kafamızda soru işaretleri bırakıyor" dedi.

"IŞIK TUTMA GİRİŞİMİMİZE GÖLGE DÜŞÜRÜLMÜŞ DURUMDADIR"

Yeniden otopsi yapılması için başta Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nden onay aldıklarını söyleyen Kerim Bahadır Şeker “Raporun hazırlanmasına istinaden bize verilen 6 bin dolarlık adli tıp raporu mütalaasını rakam olarak Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği duyduktan sonra ‘raporu hazırlatmayacağız’ dediler. Yıllık 20 milyon dolar civarında gayrisafhi milli hasılası bulunan 2,5 milyon nüfuslu Gabon Cumhuriyeti’nin Ankara’daki kıymetli büyükelçiliğinin 6 bin dolar gibi bir rakamı duyduktan sonra bunu kabul edemiyoruz demesini anlayışla karşılayamıyoruz. Maalesef ilk günden bugüne kadar 17 yaşında bir kız çocuğunun maruz kaldığı zorbalığı aydınlatmak için elimizden geleni yapacak olsak da gerçekleştirilen bu davranış, bu umursamazlık 6 bin doların bir vatandaşından daha değerli olup olmadığına dair kafamızda soru işaretleri bırakıyor. Sadece bu konu hakkında da değil, defalarca otopsi raporunun yeterli olmadığı, 1’inci Adli Tıp İhtisas Kurulu raporunun yanlışlıklarla dolu olduğu, belirtilmesi gereken hususların açık bırakıldığını ifade etmiş olmamıza rağmen şu an bu ışık tutma girişimimize gölge düşürülmüş durumdadır” ifadelerini kullandı.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz