Diyanet Sen Zonguldak Şubesi İl Divan toplantısında konuşan Şube Başkanı Halil İbrahim Kulaç,''Zonguldak genelinde diyanete bağlı 1675 personelimi bulunduğunu belirterek, zirveye çıkmak zordur zirvede kalmak daha da zordur sendika olarak Zonguldak'ta toplam üye sayımız bizim 1160'dır. Mayıs ayına kadar üye sayısını 1250 yükseltmeyi hedefliyoruz''  dedi.

Diyanet Sen Zonguldak Şubesinin İl Divan toplantısı Öğretmen Evi'nde yapıldı.
Divan toplantısına Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcıları Hacıbey Özkan, Mehmet Ali Omurca ve Mehmet Yaman ile Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Diyanet Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Kulaç ile sendika merkez ve ilfelerdeki yöneticileri katıldı.
Kur'an Kerim okunarak il divan başladı.
KULAÇ: ''DİYANET SEN  HEP ZİRVEDE..''
Zonguldak genelinde diyanete bağlı 1675 personelimi bulunduğunu belirterek, Zonguldak'ta 1160 üyeye sahip olduklarını ancak mayıs ayına kadar üye sayısını 1250 ye çıkarmayı ettiğini belirterek şunları ifade etti:

''Şubemizin her ay yapması gereken bu toplantılar yapılarak Merkez ve İlçelerdeki çalışmalar göndermiş ve  yapılması gereken çalışmalar müzakere ediyor, Merkez ve İlçelerde yapılan şube toplantılarında mümkün olduğunca İl ve İlçe müftüleri ziyaret edilerek sendika müftülük arasındaki diyalog kuvvetlendirilmesi,  İl ve İlçelerimizde ki müftülerimizi ziyaret ederek görevle ilgili istek ve talepleri sıkıntıları ile paylaşıldı. Üyelerimiz ve yakınları hastalandığında veya hastanelere yaptıklarında ziyaret edilerek kendilerine destek olduk. Biz de her ay Memur-Sen konfederasyonuna bağlı sendikalar ile yapılan toplantılara katılarak sendikamız temsil ediyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları ile yapılan toplantılara iştirak ederek sendikamız temsil edildi ve bilgi paylaşımı yapıldı. 2018 yılı Ramazan ayında Memur-Sen ve bağlı sendikalarla iftar çadırı kullanarak Ramazan ayı boyunca dar gelirlilere iftar verilerek sendikamızın katkı verildi. Zaman zaman İl ve İlçelerdeki kurum amirleri ziyaret edildi, başka illerden ilimize gelen üyelerimize konaklayacakları yer konusunda yardımcı olundu. Üniversite kayıt dönemlerinde ilimize gelen üyelerimizin çocuklarına ve yakınlarına kalacak evde yurt konusunda yardımcı olundu.Basın açıklaması ve mitinglere katılım sağlandı ve yine kamusal alanda kılık kıyafet yönetmeliğinin değişmesi için ilimizde başlatılan imza kampanyasına katkı sağladı. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi ve sonrasında 1 ay boyunca milli iradeye sahip çıkma adına demokrasi nöbetlerine katılım sağladı. Bu çalışmalar ilimizde birlik beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde yapıldı. Özellikle ben huzurlarınızda bu birliği ve beraberliği sağlamak noktasında büyük gayret gösteren Memur-Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar'a huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum''dedi.
ZİRVEYE ÇIKMAK ZOR, ZİRVEDE KALMAK DAHA ZORDUR
Zonguldak'taki personel sayısı ve sendikaya bağlı üye sayıları hakkında bilgi veren Diyanet-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Kulaç sözlerine şu şekilde devam etti:''
Zirveye çıkmak zordur zirvede kalmak daha da zordur .Bundan toplam üye sayımız bizim 1160, 1250 olarak mayıs ayına kadar üye kazanma noktasında ilçe başkanlarının büyük bir gayret içerisinde olacaklarını inancım tamdır ve ilçe başkanlarına bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum, Allah kolaylık versin bize destek verdiğiniz için şube olarak birlik ve beraberlik içinde uyum içerisinde bizimle çalıştığınız için ayrıca özellikle hepinize teşekkür ediyorum ve toplantımız hayırlara vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum hepinize saygı sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.''
İl divan toplantısında diğer konuklar da konuşma yaparak düşüncelerini dile getirdiler.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi