Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney, Merkez İlçe Başkanlığı Mahalle Delegeleri seçimindeki listelere yapılan itirazlar hakkında açıklama yaptı. 
Gençlik kollarının kotaya yaptığı itirazı değerlendiren Güney şunları söyledi;
"Genç arkadaşlarımız itirazlarını ettiler, itiraz etmek onların en doğal hakkıydı çünkü, yönetmeliğimiz ve genelge gereğince listelerde %20 gençlik kotası ve %33 kadın kotası hatta cinsiyet kotası mevcut bu yüzden arkadaşlarımız kendi haklarını aramak amacıyla dilekçelerini verdiler. İlçeler ve ilçe başkanları gerekli incelemeyi yapıyorlar. Uymayan kotalarda yerine geçecek isimleri belirliyorlar daha sonra arkadaşlarımız bu değişimin bir parçası olacaklar. Gerekli incelemeler merkez ilçe başkanımız tarafından yapılacaktır. 
Ben listelerin değişeceğini düşünüyorum çünkü, partinin gençleşmesi ve gelecek kadroların açılması için genel başkanımız da bu talimatı verdi. 15 Temmuz itibari ile genel başkanımızla il başkanları toplantısı yaptık. Genel başkanımız da bu kotalara uyulması gerektiğini uyulmadığı takdirde ise yapılan itirazlara destek vereceğini belirtti. Ben değişeceğini düşünüyorum. Liste  adaylarının da bu itirazlara çok itiraz edeceklerini düşünmüyorum.” dedi. 

(Haber: Neriman Dengiz)

Editör: Oğulcan Öz