Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte gelinlik siparişlerinde artış olurken, gelinlik satış ve kiralık fiyatları da dudak uçuklatıyor.
Siparişleri yoğunlaştığı bu günlerde, bir gelinliğin fiyatı 25 bin TL’den başlayıp 50 bin liraya kadar çıkıyor.
Zonguldak’taki mağazalar gelinlik alana kınalık veya kaftan hediye ediyor. 
Son dönemlerde artan fiyatlar yüzünden, kiralama çok talep görüyor. Gelinlik kiralama fiyatları ise elinde stok bulunduran mağazalarda 10 Bin TL’den baslarken, stoksuz çalışan mağazalardan 15-20 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. 

Zonguldak’ta gelinlik mağazası işletmecileri; “Düğün sezonu acildi diyebiliriz. Buna istinaden gelinlik, damatlık siparişlerimiz artıyor ancak yeni sezon gelinlik fiyatları çok pahalı. En ucuz gelinliği biz mağazamıza 20-25 bin TL’den alıyoruz. Gelin adayları bu kadar parayı vermekten çok kiralama yöntemini tercih ediyor. En ucuz gelinlik satış fiyatımız 25 bin TL’den başlıyor 50 bin TL’ye kadar artabiliyor. Kiralama yönteminde ise elinde stok bulunduran mağazalar bir gelinliği 10 bin TL’ye kiralarken, stoksuz çalışan mağazalarda kiralama fiyatları 15 bin ve üzerine çıkabiliyor. Damatlık fiyatlarımız ise 8 bin TL`den başlayıp kalitesine göre 10-15 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Biz gelinlik mağazalarının çoğunda gelinlik alana da kınalık veya kaftan hediye diyoruz. 15-20 bin TL’lik kaftanlar ve kınalıklar hediye. En pahalı hediye gelinlikçilerde diyebiliriz” dediler.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz