Pandemi nedeniyle düğünlerin iptal edilmesi ve işletmecilerin karşılaştığı maddi zararların ardından sigorta şirketleri düğün iptallerine karşılık düğün sigortası yapmaya başladı.
Zonguldak'ta sigorta şirketleri de bu uygulamayı yapıyor ancak şu ana kadar Düğün sigortasını yaptıranların sayısı oldukça az.
Sigorta şirketleri düğün yapacak çiftlere ve işletme sahiplerine Düğün sigortası yaptırmaları anlamında çağrıda bulunuyor. 
Sigorta şirketleri tarafından 20, 50 ve 70 bin lira şeklinde 3 tür poliçe bulunuyor. İşletmeciler düğünü sigortalayıp, olası organizasyon iptalinde zararı karşılayacak. Uygulama kapsamında düğünde oluşabilecek kazalarda, yaralanma durumuna karşı davetlilerin de sigortası yapılıyor.
Düğün tarihinin sonradan belli olan önemli bir başka tarihle çakışması veya bir doğal afetin yaşanması ve düğün mekanıyla ilgili çıkan sorunlar, çiftin zehirlenme nedeniyle hastaneye yatması, düğün konvoyunun trafik kazası geçirmesi, gelin veya damadın ya da yakınlarının askerlik veya meslekle ilgili zorunlu göreve çağırılması ve de evlenecek kişilerin psikolojik sağlıklarının bozulması, gelin ve damadın düğün mekanına ulaşım sorunu yaşaması, açık hava düğünlerinde kötü hava koşulları, kutlama sırasında havaya ateş açılması sonucu kaza ya da ölümlerin yaşanması, davetliler arasında yaralamalı, ölümlü kavgalar ve takılan takıların kaybolması veya çalınması gibi nedenlerle iptal olan düğünün masrafları artık sigorta şirketleri tarafından ödeniyor.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz