Türkiye Güreş Federasyonu’nun 2023 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Serbest Stil Türkiye Güreş Şampiyonası Zonguldak’ta başladı. Güreş spora büyük emeği geçmiş  Olimpiyat Şampiyonları Mustafa Dağıstanlı ile Ahmet Ayık’ın isminin verildiği şampiyonaya , 25 il 30 kulüpten 320 güreşçi katılıyor.
Site Spor Salonu’nda  gerçekleşen ve 3 gün sürecek müsabakaların ilk gününde  57, 65, 79 ve 97 kiloda güreşçiler mindere çıktı.
DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILACAK OLAN KADRO BELİRLENECEK
Karşılaşmalar hakkında bilgi veren Güreş Federasyonu Grekoromen Stil  Güreş’ten sorumlu Asbaşkanı Mehmet Akif Pirim, 2023 yılının başarıyla geçtiğini, Avrupa Şampiyonası'nda grekoromende 17 yıl sonra 17 madalya kazandıklarını, belirterek şu bilgilere yer verdi” 2023 başarılarla dolu geçti. 
Türkiye Güreş Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Büyük Erkekler Serbest Stil Güreş Şampiyonası Zonguldak’ta yapılıyor. Bu karşılaşmalar çok büyük önem taşıyor. 
Buradaki  başarılar bizim Dünya Şampiyonası kadromuzu belirleyecek. Şu an yarışmalarımız çok güzel ve istediğimiz bir şekilde devam ediyor. Umut ediyoruz ki, burada yeni yetenekleri de görürüz. Federasyon olarak buradaki arkadaşların başarısıyla beklenti içerisindeyiz. Müsabakalarda  Avrupa Şampiyonası'nda bilindiği gibi grekoromende 17 yıl sonra 17 madalya aldık. Kadınlarımız da çok başarılara imza attı. Avrupa Şampiyonası'nda alınan madalyalar bütün gençlik ve spor federasyonlarında alınan madalyalardan daha fazla. Bu önemli bir başarı diye düşünüyorum. Biz ümit ediyoruz ki , bu başarı dünya şampiyonasında ve bizim için en önemlisi olan olimpiyatlarda bu başarıyı götürmek istiyoruz. Güreş her zaman Türki sporunun lokomotifi olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Bizi izlemeye devam edin. Biz çok güzel şeyler yapıyoruz. Bizi izlemeye devam edin”
 İKİ KATLI ŞEHİRDE BÜYÜK ORGANİZASYON YAPILIYOR
Zonguldak’ta büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirten Güreş il Temsilcisi  Varol  Demirköse, katılan tüm sporculara başarılar dileyerek şunları söyledi: “Avrupa , Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları ile şampiyon adayları  burada mücadele ediyor. Onları ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu müsabakalar Dünya Şampiyonası ve Olimpiyatlar için kriter olacak. İki katlı şehir Zonguldak’ta böylesine  büyük bir şampiyona düzenlemekten gurur  duruyoruz. Ben emeği geçenlere  teşekkür ediyorum. Katılan sporculara başarılar diliyorum”


Haber: Ercan Aygün

Editör: Oğulcan Öz