İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Zonguldak Mitingi'nde yaptığı konuşmaya tepki gösteren Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun sert cevap verdi.

Ömer Selim Alan'ın 4 yıldır Lavuar Alanı bile yapamadığını belirten Ebru Uzun yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
"Kerameti kendinden menkul Zonguldak Belediye Başkanımız Zonguldak Belediyesi CHP’nin idaresindeydi. Adama sorarlar o zaman niye meydan yapmadın da seçim zamanı gelip bunları anlatıyorsunuz diyerek Sayın İmamoğlu’nu aklınca eleştirmeye onu itibarsızlaştırmaya çalışmış.
İşine geldiği zaman arasının iyi olmadığı kendi partisinin başkanlarını, zor durumda bırakmaya da çalışarak bu açıklamaya il başkanımız cevap vermeli yada ilçe başkanımız cevap vermeli gibi politik denkliği işaret ederek kurtulmaya çalışmasına alışkınız. Ancak bu sefer politik denkliğe göre haddini aşıp Sayın Ekrem İmamoğlu’na laf yetiştirerek aferin alma hevesinde olduğu anlaşılıyor.
Üstelik ‘Adama sorarlar o zaman niye yapmadın da seçim zamanı gelip bunları anlatıyorsunuz diye Zonguldak bunları yemez, halkımız bunları yemez’ diyebiliyor. Gerçekten de Zonguldak halkı sizin bu hezeyanlarını yemez dediklerini de yaptıklarını da unutmaz. Konuştuğunun başka yaptıklarının başka olduğunu da millet ile alay etmeni de senin tabirinle yemez.
CHP belediyesinin şehre bir meydan kazandırmak için lavuar alanında yaptığı projeye nasıl engel olunduğunu, Senin bugün satmak için yetki aldığın bu alandaki Belediyeye ait parselin Chp belediyesi tarafından yapılan imar uygulaması ile elde edildiğini, TTK’ya ait lavvar alanının içinde meydan da olan proje yapılmasın diye hazineye devrine nasıl engel olduğunuzu, seçim çalışmanızda lavvar alanı projesini iktidar olarak ancak biz yaparız dediğinizi Zonguldak da bilmeyen var mı?  İktidar gücünüz ile hem CHP Belediyesini engelleyeceksiniz hem de niye yapmadınız Zonguldak halkı bunu yemez diye milleti saf yerine koyacaksınız.
Sayın İmamoğlu’nun yarın elinde yetki olduğunda verilen sözün nasıl tutulacağını görecek, sizin gibi olmadığına şahit olacaksınız. Bizim vatandaşımız söz verip tutmayanları, sözünün eri olan insanları bilir demişsiniz ya bu açıklamadaki tek doğru kısım bu. Zonguldak halkı gerçekten bunu görüyor.
Adama sorarlar kısmına gelince, Adama ne sorarlar biliyormusunuz sayın Alan.
Derlerki sen gelir gelmez Lavuar alanı projesini yapacaktın 4 yıldan fazla zaman geçti proje yaptırdın, otoparklı, ihaleye çıktın, İhaleyi iptal ettin, su çıktı diyerek komik duruma düştün, yeni proje çizdirdin, otoparkı kaldırttın, olmadı tekrar proje yaptın bir kez daha otopark koydurdun, yine ihaleyi tamamlayamadın, herkesin yıllardır beklediği alanın projesine ticari fonksiyonlar koyulacağını da açıkladın. Nerde başkan Lavuar alanı projesi 4 yıl çivi çakamama başarısızlığını Sayın İmamoğlu’na ayar verdiğini zannederek mi kapatacaksın. O sana büyük gelir. Sen ayarı ancak kendi teşkilatına verebilirsin.
Merkez çarşısı esnafına verdiğin söz ne oldu geçen yazdan beri her ay meclise önümüzdeki ay gelecek dediğin revizyon imar planı nerede? Hani hemen çözecektin merkez çarşısı esnafına söz vermiştin mağdur etmeyecektin? Bu ay yine yok plan. Kent merkezinde vereceğin kat artışları için depremin unutulmasını mı bekliyorsun? Yoksa Ankara’daki firmaya yönlendirilen kişilerin talepleri için pazarlıklar mı devam ediyor?
Seçim zamanı bol keseden atılır demişsin ya bak sana fevkani köprü altı esnafına seçim gezisinde nasıl atmışsın bol keseden hatırlatayım. Şöyle demişsin;
Kıymetli hemşerilerime bir kez daha şunu söylemek istiyorum. Tansel Yılmaz kardeşim Fevkani Köprüsü altındaki esnaflarımızın başkanıdır. Derneğin başkanıdır. Biz daha önce açıklamamıza rağmen halen daha AK Parti’nin seçimi aldığı zaman köprüyü yıkacağım şeklinde açıklamalar duyuyoruz. Bu da bizi üzüyor. Üçüncü kez altını çizerek milletvekilimin başkanımın yanında söylüyorum. Köprü altı esnafımız rahat olsun. Biz yıkmaya değil yapmaya geliyoruz. Güzelleştirmeye, güçlendirmeye geliyoruz. Yıkmak diye bir projemiz kesinlikle yok. Köprü altı esnaflarımıza da selam olsun.            
Şimdi ne oldu ben yıkmıyorum bakanlık yıkıyor öylemi. Sence bunu Zonguldak halkı yer mi? Köprü altı esnafı yer mi bunu?
Köprünün madem o kadar yıkılma tehlikesi var her yerine iki sıra araç park ettirilip yük bindirilir mi? Mutlaka yıkılmalı güçlendirilemez denilen rapor varsa o raporun altında hangi teknik elemanın imzası var bi paylaşın da görsün herkes.
Tebligatlar yaptınız esnafa ağustos ayında yıkılacak boşaltın diye, bir sonraki ağustos geldi böyle basiretsizlik görülmüş şey mi?
Bunları beceriksizlikleri kapatabilmek birilerinin gözüne girebilmek için laf atmaya çalıştığınız kişi tüm devlet imkanlarınıza rağmen 806 bin oy farkı ile İstanbul’u alan kişi Hani genel Başkanınız İstanbul’u alan Türkiye’yi alır demişti ya o işte. Yani kulvarınız farklı, sıklet farklı sizinle. Siz kalan 10 ayınız için şehre bir şeyler katmaya çalışın. En iyi yaptığınız şey olan ona buna laf yetiştirmek yerine."

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz