Eğitim Mil Sen İl Temsilcisi Mustafa Mancar, Zonguldak Fen Lisesi pansiyonunda, pansiyon nöbeti görevi sırasında, sokak serserisi tarafından darp edilen ve kolu kırılan öğretmen Haydar Erduranlı'ya  geçmiş olsun dileklerini ileterek,  yaşanan son derece çirkin bu olayı eğitim camiası adına  kınadıklarını söyledi.
Eğitim Mil Sen Zonguldak İl Temsilcisi Mustafa Mancar, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"Zonguldak Fen Lisesi pansiyonunda, pansiyon nöbeti görevi sırasında, alkol ve benzeri zararlı alışkanlıklar konusunda bağımlılık seviyesinde olan bir kaç sokak serserisi tarafından darp edilen ve kolu kırılan öğretmenimize camiamız adına geçmiş olsun diyor, yaşanan son derece çirkin bu olayı eğitim camiamız adına  kınıyoruz. Zonguldak'ta Okullar bölgesi olarak bilinen bu yerlerin her geçen gün daha da artarak alkol, uyuşturucu vesair kullanıcıları ve bağımlıları tarafından eğlenme mekanı hâline gelmesi hem  Emniyet müdürlüğü hemde il yöneticileri tarafından üzerinde ivedilikle durulması ve gerekli tedbirlerin daha da fazla alınması gereken bir konudur.

Okul bahçelerinde ve ayrıca pansiyonlu okulların etrafında hemen hemen her akşam geç saatlerde benzer durumlar yaşanmaktadır.

Birçok okul bahçesinde alkol kullananlar tarafından akşam geç saatlerde yapılan sözde eğlenceler sonrasında ertesi sabah öğrenciler eğitim öğretim için okullarına geldiklerinde bahçelerinde çer çöp, alkol şişeleri ve ayrıca bağımlılık yapan içeceklerin pislikleriyle eğitim öğretime başlarken karşılaşmaktadır.

İlimizde bu konularda ivedilikle daha baskın ve caydırıcı tedbirler alınması gerektiği konusunda ilgili makamlara buradan çağrıda bulunuyoruz."

(Haber-Ercan Demir)