Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, "Yayla Ortaokulu, Üzülmez İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu için yıkım kararı; Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için güçlendirme kararı verilmiştir" dedi.

KTÜ'NÜN DEPREM TAHKİK RAPORU SONUCUNDA BU KARARLAR ALINDI

Zonguldak merkezinde bulunan dört okula yönelik, Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen, deprem tahkik raporları sonucu, Yayla Ortaokulu, Üzülmez İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu için yıkım kararı; Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi için güçlendirme kararı veriliğini ve yine, daha önce yapılan deprem tahkiki sonucunda, Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için de güçlendirme kararı verildiğini belirten Aldoğan, çocukların ve öğretmenlerin güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu ifade etti.

MAĞDURİYET OLUŞMAYACAK ŞEKİLDE GEREKLİ PLANLAMALAR YAPILDI

Mağduriyet oluşturmayacak biçimde gerekli planlamaların yapıldığını belirten Aldoğan, Yayla Ortaokulu anasınıfı, 5. 6. ve 7. sınıflarının Fener İlkokuluna; 8. sınıflarının tam gün eğitime geçirilerek, Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi'ne; Üzülmez İlkokulunun, Dilaver İlkokuluna; Cumhuriyet Ortaokulu'nun, Rüzgarlımeşe İlkokulu’na;  Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, Fener Anadolu Lisesi'ne ve Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne taşınarak, eğitim öğretime devam edileceğini açıkladı.

YENİ GÜVENLİ VE MODERN OKULLARIMIZ, İLİMİZE HAYIRLI OLSUN

İl Millî Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan taşınan okullarımızın yerine yapılacak yeni okullar ile deprem güçlendirme yapılacak okullar için çalışmalara başlandığını; okul projelerinin hazır olduğunu ve yeni yapılacak okulların, 2022 Yatırım Programına dahil edilmesi için, teklifte bulunulduğunu; en kısa sürede, ihtiyaçları giderilmiş, depreme karşı güvenli, teknolojiye uyumlu, çevre dostu, modern mimaride yapılacak okullarda öğrencilerimizi karşılamak için, İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak tüm imkanların seferber edildiğini; 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında, Zonguldak'ın eğitim alanında hiçbir sorununun kalmayacağını belirtti.

BAKAN ÖZER'E TEŞEKKÜR ETTİ

Aldoğan son olarak, "Bu vesile ile Sayın Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer'e, Zonguldak Eğitim Ailesi olarak, şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi