Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ikinci el kara motorlu taşıtların alım satımına ilişkin mesleki yeterlilik sınavı başlatıldı. 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, MEYBEM A.Ş. ve Kdz.Ereğli TSO işbirliğinde ikinci el motorlu taşıtların alım satımı için mesleki yeterlilik sınavı bugün başladı. Yaklaşık 46 kişinin katıldığı mesleki yeterlilik sınavında, adaylar iki gün boyunca yazılı ve uygulamalı sınavdan geçecek. Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmanın artık mecburiyet olduğunu söyleyen Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Keleş sınava yönelik açıklamada bulundu. Keleş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 
“Türkiye Odalar Borsa Birliği MEYBEM A.Ş. tarafından bugün ikici el motorlu kara taşıtların alım satım sınavını Ereğli TSO olarak MEYBEM’le birlikte gerçekleştiriyoruz. Kırk altı tane adayımız var, bugün hem yazılı hem de uygulama sınavına girecekler bu sınavlardan başarılı olanlar mesleki yeterlilik belgelerini alacaklar. Bugün ve yarın olmak üzere sınavı iki güne yaydık. Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak artık bir mecburiyet, buradaki arkadaşlarımız noterden satış yapabilmek için bu belgelere sahip olmak zorundalar. Bu sınavlar Ankara, İstanbul gibi büyük şehirler de gerçekleştiriliyor fakat ben TSO üyelerine daha iyi hizmet verebilmek için Ereğli’den başvuruları alarak sınavın ilçemizde düzenlenmesini sağladım.” 

Editör: Haber Merkezi