Zonguldak Okuyor Projesi Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen ödül törenine, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Milli Eğitim Bakanlığı yenilik ve eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ertuğrul Karalar İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve aileleri katıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan yaptığı konuşmada yarışmaya katılan çocukları teker teker kutladığını belirterek şunları söyledi;

"Zonguldak Okuyor Kitap Okuma Projesi; 4 yıldır  İlimiz merkez ve İlçelerimizde, 4. sınıflardan başlayarak 12. sınıflara kadar, toplam 9 kategoride uygulanıyor.

Komisyonları tarafından belirlenen kitaplar, çocuklar tarafından okunuyor ve proje takvimi sonunda, öğrencilere yönelik, okuduğunu anlama ve kavrama becerisini ön plana çıkaran çoktan seçmeli ödüllü ölçme ve değerlendirme yapılıyor.

Her sınıf kategorisinde proje takviminde 5 eser okutuluyor.

Bir eğitim öğretim yılı boyunca uygulanan proje sonunda dereceye giren öğrenciler ödüllendiriyor."

Konuşmaların ardından ise ödül töreni gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Turgut Subaşı yarışmada birinci olan 12 öğrenciye 500 liralık para çeki ve başarı belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ertuğrul Karalar ikinci olan 9 öğrenciye 400 liralık hediye para çeki ve başarı belgesi ile İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'da üçüncü olan 19 öğrenciye de 300 liralık para çeki ve başarı belgesi takdim etti.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi