Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEDEM)’de her hafta “Çocuk Buluşmaları”, Gençlik Buluşmaları” ve “Genç Enderun Buluşmaları” çerçevesinde yürütülen faaliyetlerde bireyler arası muhabbet, diyalog, sosyalleşmenin artması hedefleniyor.Her hafta pazartesi saat 17:00-18:00’da ve Cuma saat 20:00-21:00 arasında MEDEM’de “Medem Gençlik Buluşmaları” ile tiyatro, münazara, sohbet, satranç, yarışma ve film, belgesel izleme gibi aktiviteler Her hafta Cuma günü saat 17:00-19:30 arasında “Çocuk Buluşmaları” ile çocuklara yönelik oyunlar, hikâye kitapları okumaları gibi aktiviteler yapılıyor.

Perşembe günleri “Genç Enderun Buluşmaları” ile gençlerin ihtiyacı olan konu, kavram ve meseleler yine onların anlatımlarıyla sunulacak.

MEDEM’de aynı anda hem zoom hem de yüz yüze yapılan programlar da devam etmektedir. Her hafta Perşembe günleri saat 15.00-16:00 arasında Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Dağlıoğlu tarafından “Yaratılışa Dair Sorular ve İlk İnsan” hakkında gençlerin soruları etrafında İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda ve zoom üzerinden söyleşi gerçekleştiriliyor.

Zoom üzerinden her hafta devam eden bir başka program ise üniversitemiz Onkoloji bölümü hemşiresi Yasemin Odabaş tarafından yürütülen Manevi Bakım Eğitimi Seminerleridir. Bununla birlikte her MEDEM’de geleneksel olarak her kandil ilâhî, şiir, dua ve ikrâmlar ile kandil programları yapılmaktadır. Zonguldaklı misafirlerin ve öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleşen Kandil Programlarına yoğun katılım olmaktadır. MEDEM müdürü Doç. Dr. Nuran Çetin bu akşam saat 20:00’da MEDEM’de Berat Kandil programı yapılacağını belirtti.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi