Zonguldak'ta Gazi Ortaokulu tarafından 14 Mart Pİ Günü kapsamında sergi açıldı.

Aynı zamanda Albert Einstein'ın doğum günü vesilesi ile Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 14 Mart günü ne özel Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan sergide Gazi Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan görsel pi eserleri yer aldı.

Bir günlük olarak açılan sergide öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan Pİ konulu resimler görseller ve oyunlar yer aldı.


Gazi ortaokulu 8/B sınıfı öğrencilerinden Melike Ecrin Aydın, “ Bugün 14 Mart Pi günü. Bir günü nedeniyle açılan sergimizde biz öğrenciler ve öğretmenlerimizin hazırladığı matematik eserleri yer alıyor.
Pi yunan alfabesinin 16. harfidir ve Bir hakkında farklı hikayeler ve öngörüler bulunmaktadır” dedi. 

Gazi Ortaokulu Matematik Öğretmeni Furkan Öz, “Bugün tüm dünyada 14 Mart Pii günü olarak kutlanmaktadır. Sebebi ise pi sayısına dayanmaktadır. Pi sayısı dediğimiz 3, 14, 15, 16 ve sonsuza kadar devam eden bir sayıdır. En son 100 trilyon basamağını bir bilgisayar bulmuştur ve hesaplamalar halen daha devam etmektedir.Bugün aynı zamanda Albert Einstein’ın doğum günüdür. Biz de matematik seferberliği kapsamında gazi ortaokulu olarak bugüne dikkat çekmek istedik. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimiz ile hep birlikte bir sergi açtık” dedi.
Sergiye minik öğrenciler yoğun ilgi gösterdi sınıflar halinde sergiyi ziyaret ederek bilgi aldılar.
Aynı zamanda öğrenci velileri de sergiyi ziyaret ettiler.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi