Zonguldak’ta 2022-2023 eğitim öğretim yılı Vali Mustafa Tutulmaz’ın ders zili çalmasıyla başladı.

Zonguldak’ta ilköğretim haftası kapsamında Tepebaşı İlköğretim Okulunda program düzenlendi.

Programa, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz,  Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb Cezmi Yalınkılıç, Belediye Başkanı Selim Alan, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Sanayi Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Vekili Veli Köktürk, İl Müftüsü Aşur Durgun, AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. İlk olarak ilköğretim haftası kapsamında şiirler okundu.

ALDOĞAN: “HASRET BİTTİ”

Ardından Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan günün anısına konuşma yaptı.

Konuşmasına "Hasret bitti' diyerek başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan şunları söyledi;

"Bugün ülkemizin dört bir yanında şenlik var, umut var, heyecan var. Sevgili çocuklarımız okulları, arkadaşları ve öğretmenleri ile buluşuyor. 5 Eylül pazartesi günü uyum haftasında okul öncesi ve birinci sınıflarımızla başlayıp bir haftalık heyecanın ardından bugün 7800 öğretmenimiz 105.000 öğrencimizle okullarımızda buluşarak yeni eğitim öğretim yılına merhaba diyoruz. Zonguldak il milli eğitim müdürlüğü eğitim aileniz adına hoş geldiniz diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.2022 2023 eğitim öğretim yılına yeni umutlar, yeni heyecanlarla her zamankinden daha azimli, daha güçlü bir başlangıç yapmanın mutluluğu ve gururu içindeyiz. Yaptığımız her işte, attığınız her adımda, aldığımız her kararda 105.000 öğrenci 7800 öğretmenimizin sorumluluğunun üzerimizde taşıyor ve bunu hem kendimize hem de milletimize karşı bir borç biliyoruz. Sayın valim, 2022 2020 eğitim öğretim yılında ilimiz merkezde 86 okulumuz toplam 1600 öğretmenimiz ile 20.200 öğrencimiz, il geneli 439 okulumuzda 105.000 öğrencimiz ile eğitim öğretime bugün başlamış bulunmaktayız. Okullarımızda hayat veren, okul bahçelerimizi yeşerten, güzelleştiren, gözbebeğimiz öğrencilerimiz için okullarımızda temiz ve güvenli bir şekilde sizler için hazır hale getirmek amacıyla bütün yaz çalıştık. Milli eğitim bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’in destekleriyle önümüzdeki resmiye okullarımızın %50 sinden fazlası 206 okulumuzda büyük küçük onarımlar yaparak okullarımız yenilenen yüzüyle öğretime hazır hale getirildi. Daha güvenli, temiz daha sıcak okul ortamları için 46 okulumuzun doğalgaz dönüşümü tamamlandı. 26 yeni okul ve kurumumuzun yapılma yatırım programına alınarak ihale işlemleri başlatıldı. Bakanlığımızdan ilimize gönderilen toplam 1.500.000 adet ücretsiz ders kitabı ve yardımcı kaynaklar 12 Eylül bugün itibari ile okullarımız ulaştırıldı. Okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında ilimiz bünyesindeki ana sınıflarına toplam 67 anasınıfı daha eklenip okul öncesi beş yaş okullaşma oranına ilimiz genelinde %53’ten %98’e yükseltildi. Okullarımız arasında ki imkan ve fırsat eşitliğini azaltmak için Bakanlığımızca başlatılan temel eğitim de 10.000 okul projesi doğrultusunda ilimiz genelinde toplam 60 okulumuzun iyileştirme ve dağıtım çalışmaları tamamlandı. Kütüphane siz okul kalmayacak projesiyle ilimizin tüm okula kurumlarına kütüphane yapılarak kütüphanesiz oku bırakmadık. Kütüphanelerimizdeki toplam kitap sayısı 200.000’den 600.000’e çıkarıldı. Mesleki eğitim desteklenmesi ve güçlendirilmesi programı kapsamında mesleki eğitim merkezlerimize kayıt yaptıran çırak öğrenci sayımız ilimiz genelinde 2 bin 100’den 105.823’e yükseltildi. Bakanlığımızca başlatılan köy yaşam merkezi projesi kapsamında sekiz köy yaşam merkezimiz oluşturuldu, öğrencilerimizin ve köy halkının hizmetine sunuldu. Bu merkezler anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim gibi eğitsel ve sosyal etkinlikler, atölyeler olarak ta halkımızın kullanımında olacaklar” dedi.

ÖĞRENCİLERE FİDAN HEDİYE EDİLDİ

Programın son bölümünde Tepebaşı İlköğretim Okulu öğrencileri okul bahçesinde halk oyunları gösterisi sundu.

Diğer yandan protokol üyeleri tarafından öğrencilere fidan hediye edildi.

VALİ MUSTAFA TUTULMAZ: “205 OKULUMUZ BAKIM VE ONARIMDAN GEÇİRİLDİ”

Vali Mustafa Tutulmaz, yaptığı konuşmada 2022 2023 eğitim öğretim dönemini kutladı.

Vali Mustafa oturmaz konuşmasına Zonguldak'ta 205 okulun bakım yollarından geçirildiğini belirtecek şunları söyledi:

"2022 - 2023 eğitim öğretim döneminin açılışını yaptığımız bu güzel ve anlamlı günde büyük bir sevinç ve heyecan yaşayan öğretmenlerimiz, sevgili çocuklarımız ve ailelerinin mutluluğunu içtenlikle yaşıyor ve paylaşıyoruz. Bugün güzel yurdumuzun her bir köşesinde yaşanan bu sevinç, heyecan ve mutluluğun tüm eğitim öğretim döneminde aynı güzellikte devam etmesini en içten duygularımla temenni ediyorum. Yaşadığımız bilişim, teknoloji ve iletişim çağında gelişmiş ülkelerle yarışmayı, hızla gelişen, yenilenen teknolojik yarışın gerisinde kalmamayı, refahı, aydınlık ve güvenli bir geleceği sağlayacak en etkili araç şüphesiz ki eğitimdir.

Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin eğitim öğretime sağladıkları imkan ve verdikleri önemle ölçüldüğü dünyamızda, devletimiz; milletimizin refahı ve güvenli bir gelecek için, gelişmiş ülkeler arasında ön sıralarda yer almak, öncü rol üstlenebilmek ve değişen şartlarla rekabet edebilmek adına eğitim öğretim kalitesi ve seviyesinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar ile örnek olacak atılımlar ve çok önemli teknolojik hamleler hayata geçirmektedir.

İşte tüm bunları yaparken, iyi bir eğitimin ülkemizin aydınlık geleceğine ışık olacağına inanan ve bunu özümseyen, en büyük zenginliğimiz çocuklarımızı, bilgi ve beceriyle donatan, özgüven aşılayan, özveri ve gayretle büyük emek harcayarak ulvi bir görev yapan eğitimin temel taşı değerli öğretmenlerimiz başta olmak üzere, kıymetli velilerimize ve sevgili öğrencilerimize önemli görevler düşmektedir.

Sevgili öğretmenlerimizin elinde şekillenecek, yarına hazırlanacak yavrularımızın aklın ve biliminin yolunda, milli ve manevi değerlere bağlı, ülkesini ve milletini seven, sorumluluk bilinci gelişmiş, düşünen, araştıran, sorgulayan, nitelikli birer birey olarak yetiştirilmeleri ülkemizi büyük ve güçlü kılacaktır.

Bizler de “Eğitim aydınlık geleceğin güvencesidir” anlayışıyla hareket ederek büyük bir sorumlulukla yavrularımızı en iyi şekilde eğiten, iyiyi, doğruyu, güzeli öğreterek, ülkesine milletine, topluma faydalı bireyler yetiştirmek için fedakarca çalışan değerli öğretmenlerimizin bu emeğini takdir ediyor, onlarla gurur duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve kıymetli ailelerine sağlık, mutluluk, huzur ve başarı dolu yeni bir eğitim öğretim yılı diliyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

OKUL ZİLİNİ VALİ TUTULMAZ ÇALDI

Program Vali Tutulmaz’ın ders zilini çalmasıyla sona erdi.

Vali Tutulmaz ardından öğrencileri sınıfta ziyaret etti ve birlikte fotoğraf çektirdi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi