Zonguldak'ta 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı 2. döneminin sona ermesiyle birlikte 95 bin 162 öğrenci karne alarak tatile girdi.

Zonguldak genelinde resmî ve özel toplamda 436 okulda, okul öncesinde 8.068, ilkokulda 26.849, Ortaokulda 28.450, Lisede 31.765 olmak üzere il genelinde 95.162 öğrenci karne aldı.

Okulların sona ermesi sebebiyle Zonguldak'ta 467 Evler İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Törende, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ertuğrul Karalar ve İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan öğrencilere karnelerini verdi. Protokol öğrencileri tebrik etti ve birlikte resim çektirdi.

Karnelerini alan öğrenciler şiirleri okudular ve müzik gösterileri sundular.

Vali Yardımcısı Turgut Subaşı törende yaptığı konuşmada, "Allah bahtlarını, yollarını, istikballerini açık etsin, hepsine sağlıklı başarılı bir eğitim hayatı diliyoruz. Çocuklar bizim her şeyimiz, onlara en iyi eğitim imkanı vermek devletimizin Asli görevi. Okullarımızda ki ortama baktığımızda fiziki ortam gayet iyi, mevcutları çok ideal seviyede. Devletimiz zaten çocuklarımız için her türlü fedakarlığı yapıyor  Burada bize düşen idarecilerimizin,  öğretmenlerimizin bize emanet edilen çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Emeği geçenlerde teşekkür ediyoruz. Sayın genel Müdürüm de sağ olsun Zonguldak'a teşrif ettiler ve ona da çok teşekkür ediyoruz Zonguldak'a geldikleri için. Milli Eğitim Bakanlığımız zaten bu sene biliyorsunuz bize ayrıcalık demeyelim de ama gayet pozitif bir davranıyor, çok şanslıyız bizim artık daha çok çalışmamız gerekiyor bu da bize ağır bir sorumluluk yüklüyor Milli Eğitim olarak Valilik olarak. Zaten iyi olan durum daha da iyi duruma gelecektir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ertuğrul Karalar, "Eylül ayında başlayan yüzyüze eğitimimiz bu yıl sona eriyor iyi bir eğitim dönemi oldu. Öğrencilerimiz uzaktan eğitimde kaybettikleri zamanı bu süreç içerisinde kazandılar. Bu süreçle ilgili Sayın Bakanımızın iradesi gerçekten çok önemliydi. Sayın Bakanımıza Bu vesile ile şükranlarımızı arz ediyoruz. Gerçekten iyi bir eğitim öğretim dönemi geçirdik" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan da," Şu anda Zonguldak'ta yaklaşık 96 bin öğrencimiz ile karne heyecanını paylaşıyoruz. İnşallah çocuklarımızın hak ettikleri Çok güzel bir tatil yaşanmasını ve tatilde bol bol kitap okumalarını sevdiklerine zaman ayırmalarını ve spor yapmalarını istiyoruz. Ve onları çok seviyoruz" dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi