Devrek Ticaret ve Sanayi Odası, önemli bir adım atarak Zorlu Enerji Solutions (ZES) ile görüşmeler yapmış ve gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlayarak otopark alanına 2 adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu montajını tamamlayarak hizmete açtı.
Devrek Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Başoğlu, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır;
"Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında Ticaret Bakanlığımız tarafından hazırlanan 'Yeşil Mutabakat Eylem Planı'nda 'Sürdürülebilir Akıllı Ulaşım' önemli bir konuya sahiptir. Temiz bir dünya, temiz bir ülke ve temiz bir çevre bırakmak için hep birlikte çalışmamız gerekmektedir." Elektrikli araç kullanımının gün geçtikçe arttığını belirten Başoğlu, karbon ayak izini azaltmanın ve sürdürülebilirlik konusunda adımlar atmanın önemli olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca, elektrikli araçlara olan ilginin ilçede de yakın gelecekte artacağını, özellikle milli arabamız TOGG'un hızlı bir şekilde yaygınlaşacağına inandıklarını ifade etmiştir. Elektrikli araçların çevre ve gürültü kirliliğini azaltması ve düşük yakıt maliyetiyle cazip hale gelmesinin önemine değinmiştir.
Bu kapsamda, üyelerimiz ve vatandaşlarımızın yararlanabileceği 2 adet araç şarj istasyonunu otopark alanımızda hizmete açmış bulunmaktayız. Üyelerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi .

(Haber – Seda Fidan)