Türkiye'nin bir çok ilinde 65 yaş üzeri vatandaşların toplu taşıma kartları iptal edilirken, Zonguldak'ta henüz iptal söz konusu değil.
Zonguldak Özel Halk Otobüsü işletmesi 65 yaş üstü vatandaşlardan bu hakkı almazken, Türkiye genelinde 65 yaş sınırının 75 yaşa çekilmesi gündeme geldi.
65 YAŞ İNDİRİMDEN YARARLANSIN, 75 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ BİNSİN
Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, “Suistimali önlemek için sınırlı biniş sayısı verilsin. 65-75 yaş arası indirimli ulaşımdan yararlansın, 75 yaş üzerine ücretsiz ulaşım sağlansın” dedi.
Son dönemlerde tartışmalı konulardan birisi de 65 yaş üstü vatandaşların şehir içi toplu taşıma kullanımlarında ücretsiz hizmet alması olurken konu gündemi ikiye böldü. Kimileri 65 yaş vatandaşların da toplu taşımayı ücretli kullanması gerektiğini savunurken kimileri de 65 yaş üstü toplu taşıma kullanımının ücretsiz kalmasından yana oldu.
75 YAŞ ÖNERİSİ TEPKİ ÇEKECEK!
TÖHOB Genel Başkanı Ercan Soydaş açıklamasında Bakanlığın gelir desteğinin yeterli olmadığını ve hizmete devam edemeyeceklerini açıklayarak tartışmanın alevlenmesine neden olurken TÖHOB Genel Başkanı Ercan Soydaş, bu hafta Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak ile görüşeceklerini belirterek, “Bakanlıkta ciddi bir çalışma sürüyor, düzene gireceğine inanıyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz