Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (Tüm Emek-Der) Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, her dini bayramda emeklilere verilen Bayram 1100 TL'den 2.000 TL'ye çıkartılmasının yeterli olmadığını beklentinin 5000 lira olduğunu ifade etti.
Ayrıca intibak yasasında çıkmasını beklediklerini de ifade eden Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu,  şunları ifade etti:

EMEKLİLERİMİZ ÜZGÜN VE KIRGINDIR

"Şimdi yapılan zamlar özellikle Bayram ikramiyesini yeterli değil. En düşük emekli maaşını ise 7500 liraya çıkarken örneğin ben 10.000 prim iş günüm var 3600 veya 5.000 iş günü primi olana 2 bin lira zam verirken, ki arkadaşların hakkıdır, taban asgari ücret olsun diyoruz onun üzerine ama herkesin prim gün sayısına göre intibak yasamız çıksın istiyoruz. Yani geçici tedbirlerle bu iş olmuyor. Adaletli bir maaş dağılımı değil. Onun için kurban 1000 lirayken bayram ikramiyesi 1000 liraydı, Şimdi kurban 7-8 bin lira oldu. Verilen 2 bin lira yeterli değil. Hiç değilse her dini bayramda 5000 lira verilmesi gerekiyordu.  Ve  bir an önce intibak yasamızın çıkması gerekiyor. İntibak yasamız çıkmadıkça adaletin maaş dağılımı olmadıkça bu huzursuzluk devam edecektir Emeklilerimiz üzgün ve kırgındır. Mübarek Ramazan ayındayız ve  2-3 gün sonra TÜFE açıklanacak. Her yerde hayatı pahalılığı almış başını gidiyor. Devlet istatistik endüstri yetkililerine buradan sesleniyorum, 3 gün sonra açıklayacakları tüfe'yi milyonlarca emekli dikkatli izleyecektir diyorum. Hiç değilse şu mübarek bayramda doğru düzgün açıklama, doğru düzgün tespit yapın da bu emeklinin moralini bozmayın diyorum"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi