Zonguldak Emlakçılar ve Emlak Yöneticileri Derneği Başkanı Sercan Günarslan, ev sahiplerinin üniversite öğrencilerine ev kiralamada insaflı olmaları çağrısında bulundu.

Özetle son aylarda Emlak piyasasının olağanüstü şekilde yükseldiğini kiraların arttığını belirten Sercan Günarslan bundan en çok üniversite öğrencilerinin olumsuz etkileneceğini ifade etti.
Herkesin üniversiteye giden bir çocuğu olabileceğini ve ev sahiplerinin de bu konuda empati yapması gerektiğini ifade eden Zonguldak Emlakçılar ve Emlak Yöneticileri Derneği Başkanı Sercan Günarslan şunları söyledi:
"Üniversite açılıyor ve binlerce öğrenci Zonguldak'a gelecek. Emlak fiyatları olağanüstü derecede artmış durumda.
Şimdi öncelikle zaten bildiğiniz gibi 1.5-2 yıldan beri bu ekonomideki kötü gidişattan dolayı zaten gayrimenkul kira fiyatları çok üst seviyelerde artmış durumda idi.  Fakat bu son bir iki aylık dönemde malum atamalar yapıldı. Peşine şimdi üniversite öğrencilerinin hangi şehirlere gidecekleri belli oldu. Zonguldak şehrimizde de tabii binlerce öğrenci kardeşimiz gelecekler. Dolayısıyla piyasa daha da fazla. Yükselmiş oldu. Yani bu hayret verici bir durum. Daha önce de tabii ki böyle dönemlerde atama veya öğrenci dönemlerinde piyasa yükseliyordu ama bu kadar bir yükselme söz konusu değildi. 

Şu an gerçekten çok fahiş ııı ölçüde kira artışları söz konusu. Örnek verecek olursak şu anda özellikle incivez bölgesinde öğrenciye dönük 1+ 0 stüdyo dediğimiz daireler 4-5 bin bandında eşyalı, eşyasız değişkenlik gösteriyor. 1+1'ler de boş haliyle 5-6 bin bandında, eşyalı haliyle 7-8 bin bandında fiyatlar seyrediyor. 2+1, 3+1'leri hiç söylemiyorum bile. Yani öğrenci arkadaş nasıl yaşayacakları, ailelerinin nasıl hareket edeceklerini inanın bilemiyorum. Yani bir aile düşünün ki kendisi kirada e  bir de çocuğunu Zonguldak'a göndermiş. O da burada öğrenci kirada. Allah kolaylık versin diyorum tüm öğrencilere ve ailelerine. 


Bu konuda tabii şimdi ev sahiplerimizi de çok fazla suçlamak Ama ekonomik koşullar da maalesef böyle olmaya zorluyor. Gayrimenkul sahiplerini de. Ama bunun dışında tabii münferit olarak bunu fırsatçılığa çevirenler de var. Bunlara karşı lütfen kiracı adayları dikkatli olsunlar.  Bu konuda emlak danışmanlarından yardım alabilirler. Yahut Herhangi bir fırsatçılıkla karşılaştıklarını gördüklerinde polise ya da yetkili mercilere şikayette bulunabilirler. Buradan ev sahiplerine çağırırız. Ev sahiplerine çağrımız tabii ki ekonomik koşullar önemli. Tabii ki onlar da bunlardan etkileniyor. Birçok ev sahibimiz oradan aldığı kirayla kendi kirasını ödüyor. Yahut krediyi ödüyor Hak vermiyor değilim. Ama biraz insaflı olmaya davet ediyorum, braz vicdanlı olmaya davet ediyorum. Hepimizin çocuğu var. Hepimizin çocuğuyarın bir gün öğrenci olacak. Ya öğrencilere karşı özellikle  insaflı olmalarını  diyorum. Öğrencilere karşı biraz daha insaflı olunması gerektiğine inanıyorum. 

Ya Zaten Zonguldak'ta konut sıkıntısı var. Evet zaten şu an Zonguldak ilimiz de küçük bir şehiriz. Atamalar yapıldı. Yani özetle söyleyeyim şu anda Zonguldak'ta konut sıkıntısı var. Kiralık konut bulmak çok güç. Bulduklarımızın da tabii doğal olarak fiyatları çok yüksek oluyor Yani içi çok iyi durumda olmayan daireler bile dairelere bile eee 7-8 bin lira bedel istiyor  gayrimenkul sahipleri"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz