Zonguldak'ta Huzur 67 uygulaması yapıldı.
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Huzur 67 uygulaması yapıldı.
Aranan şahıslar ve kayıtsız günübirlik kiralanan evlere yönelik yapılan uygulamada İncivez Mahallesi'ne ağırlık verildi.


İl merkezinde İncivez Mahallesi başta olmak üzere Zonguldak genelinde güvenliğin ve asayişin sağlanmasına yönelik olarak 09-10.06.2023 tarihlerinde aranan şahıslar, kayıtsız kiralanan günübirlik evlere asayiş uygulamaları yapılmıştır. 


Kayıtsız kiraya verilen günübirlik evlere yönelik yapılan denetimlerde toplam (60) adres kontrol edildi.

İl merkezinde İncivez Mahallesi'nde (4) dairenin günübirlik kiraya verildiği tespit edilerek söz konusu daireleri kayıtsız günübirlik kiraya veren şahıslara toplam 238 bin 856 TL idari para cezası uygulandı.


Aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan denetimler sonucu hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak ve satmak, resmi belgede sahtecilik, kasten yaralama vb. suçlardan aranması olan toplam (17) aranan şahıs yakalandı.


Umuma açık eğlence ve dinlenme yerlerine yönelik yapılan "Huzur 67" uygulamasında (873) şahıs, (179) araç ve (61) işyeri kontrol edildi. Yapılan kontroller sonucu; nitelikli cinsel istismar suçundan aranan ve hakkında (11) yıl (11) ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) aranan şahıs yakalanmış, (1) şahsın üzerinde ruhsatsız tabanca, (1) şahsın üzerinde ise (2) gram uyuşturucu madde ve uyuşturucu madde içme aparatı ele geçirildi.

Huzur 67 uygulaması kapsamında yapılan şok yol kontrol uygulamalarında trafik kurallarını ihlal eden (9) araç sürücüsüne toplam 17 bin 148 TL trafik idari para cezası uygulandı.


İl genelinde vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik  denetimlere aralıksız şekilde devam edileceğinin altı çizildi.


Haber: Seda Fidan 

Editör: Oğulcan Öz